BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Selzede gencin örnek davranışı! "O parada yetim hakkı var" deyip 750 bin lirayı geri verdi

Selzede gencin örnek davranışı! "O parada yetim hakkı var" deyip 750 bin lirayı geri verdi 

21 Eylul 2021
Selzede gencin örnek davranışı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde kuyumculuk yapan babasını kaybeden Feridun Akın sergilediği örnek davranış ile (24) takdir topladı. Selzede genç, yaşadığı zarar karşılığında devlet tarafından fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle 750 bin lirayı iade etti. Akın, "Mesele paranın miktarı değil, 750 milyon da olsa iade ederdim, o parada yetim hakkı var" dedi.
Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde su dolan kuyumcu dükkânında yaşamını yitiren Harun Akın'ın 24 yaşındaki oğlu Feridun Akın, devletin zararı karşılamak için yaptığı ödemenin 750 bin liralık kısmını fazla olduğu gerekçesiyle iade etti. Akın, davranışıyla takdir topladı.

SABAH'a konuşan Feridun Akın, yaptığı hareketin aslında herkesin yapması gereken bir davranış olduğunu söyleyerek "İnsanlar benim davranışıma şaşırıyorlar, ben de onların bana şaşırmalarına.

FAZLA OLAN PARAYI İADE ETTİK

Feridun Akın, "Kuyumcu dükkânında yaptığımız aramada 400-500 gram civarında bir altın bulduk. Sonradan da devletimiz bizlere zararlarını karşılayacağız dedi. Yaşanan olaydan 1 ay sonra devletimiz 1 milyon 100 bin lirayı ödeme yaptı.

Bu parayla bizim yüzde 60-70 civarında bir zararımız karşılanıyordu. Bizler zaten zarar olarak belirttiğimiz kısımdan kendi bulduğumuz 200-300 gramlık kısmı düşmüştük, tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyordum. Polis abilerimiz bizi aradı. Bizler de gidip polislerden dükkânda olan geri kalan altınları aldık.

Bu altınları tarttık, 1 kilodan fazla altın çıktı. Yaklaşık 750 bin lira civarında bir paraya tekabül ediyordu. Biz de bunu tekrar devletimize iade ettik. Çünkü bu parada yetim hakkı var. İnsanların bizlere yardım olarak gönderdiği para" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.