banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Salgın zenginlere yaradı: Servetlerine servet kattılar!

Dünya milyarderleri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında servetlerine 4 trilyon dolar eklerken, salgından yine en çok yoksul insanlar etkilendi. 

03 Nisan 2021
Salgın zenginlere yaradı: Servetlerine servet kattılar!

Politika Çalışmaları Enstitüsü'nün (IPS) Forbes, Bloomberg ve Wealth-X'ten gelen verileri analiz eden yeni raporuna göre, 18 Mart 2020'den 18 Mart 2021'e kadar, dünyadaki milyarderler servetlerine 4 trilyon dolar ekledi.

Business Insider'ın haberine göre; bu durum, şu anda 12,39 trilyon dolara sahip olan dünyadaki 2 bin 365 milyarder için yüzde 54'lük bir artış anlamına geliyor. Raporda, en zengin 20 milyarderin de yüzde 68 artışla 742 milyar dolar daha kazandığı kaydedildi.

Rapor, 2020 yılında 200 milyon ila 500 milyon insanın yoksulluk seviyesine geldiğini ortaya koydu. Milyarderlerin servetlerindeki bu arış oranı, tüm dünyadaki aşıları ödeyebilecek ve herhangi birinin yoksulluğa düşmesini önleyebilecek bir servet anlamına geliyor.

Servet vergisi için yinelenen çağrılar
Oxfam raporunun "daha iyi bir dünya" yaratmaya yönelik olası çözümlerinden biri, bir servet vergisi uygulamak.


 
IPS raporu, ABD'li milyarderlerin bu toplam servetin üçte birinden daha azını oluşturduğunu ortaya çıkardı. Ancak Senatör Elizabeth Warren'ın önerdiği gibi, net değeri 50 milyon doların üzerinde olan hanelerin yüzde 2 vergi, 3 milyar doların üzerinde olanların ise yüzde 3 vergiye tabi tutulacağı bir durumda, yine de kişi başına 120 milyar dolar artacak.

Business Insider'a göre ABD'de bir varlık vergisi bu durumdan çıkış yolu olabilir. Başkan Joe Biden'in yeni altyapı paketi, beraberindeki bir vergi zammı ile geldi.

Paketi tanıtan konuşmasında Biden, "400 bin dolardan az kazanan insanlara herhangi bir vergi artışı uygulanmadığı sürece başka fikirlere açığım" dedi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147