banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SICAKLIKLAR 10 DERECE ARTACAK

Yağışların ardından sıcak günler geri dönüyor! 25 Eylül hava durumu 

25 Eylul 2021
SICAKLIKLAR 10 DERECE ARTACAK

Hafta içi yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inmiş soğuk hava ve şiddetli yağmur etkili olmuştu. Ancak hafta sonu mevsim ve havalar adeta tersine dönecek.

Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre; hava sıcaklığının ülke genelinde 2 derece artacağı kuzey kesimlerinde sağanak yağış ve şiddetli rüzgarın etkili olacağı belirtildi.

Ülke genelinde etkili olmaya başlayan sağanak ve soğuk hava sonrası kışın erken geldiği düşünülüyordu.

Ancak meteorolojiden gelen bilgilere göre soğuk hava dalgası etkisini kaybedecek sıcaklıklar 10 derece birden artacak.

Yapılan açıklamada bugün Marmara, Ege ve Akdeniz’de güneşli havanın etkili olacağı belirtildi.

Karadeniz ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde sağanak etkisini kuvvetli gösterecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Rize'nin doğusu, Giresun ve Artvin çevreleri ile yarın Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bu akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

 
CUMARTESİ GÜNÜ GÜNEŞ ETKİSİNİ ARTTIRACAK
 Marmara bölgesinde cumartesi günü güneş etkisini arttıracak. Sıcaklıkların 3-4 derece birden artacağı yurt genelinde Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde ise yer yer sağanak etkili olacak.

PAZAR GÜNÜ YAZ GERİ GELİYOR
Haftanın son günü olan Pazar gününde ise sıcaklıklar 10 derece birden yükselecek. Yaz mevsimlerini hatırlatacak Pazar gününde yurt genelinde sıcak ve güneşli geçmesi bekleniyor. İstanbul’da sıcaklıkların 26 dereceye yükselmesi beklenirken İzmir’de 30 Ankara’da 24 derece olması bekleniyor. Pazar gününün en yüksek sıcaklığı beklenen ili ise 34 derece ile Adana oldu.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT:
26.09.2021 Pazar sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147