banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ramazan Ayımız Mübarek Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının gelişi sebebiyle yayımladığı mesajında, bu mübarek ayın ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam dünyası için hayırlar getirmesini diledi. 

11 Nisan 2021
Ramazan Ayımız Mübarek Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının gelişi sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Rahmet, mağfiret ve bereketin ayı olan, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Ramazan ayı; kardeşlik, iyilik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı, manevi iklimiyle huzur bulduğumuz mübarek bir aydır. İbadetlerimizi ve dualarımızı muhabbetle bütünleştiren bu mübarek ay; bizleri dünya ve ahiret hayatının huzuruna kavuşturmak adına bir vesiledir.

Bu yılki Ramazan ayı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle buruk yaşayacağımız bir ay olacak. Neşe içinde birlikte iftarlarda buluştuğumuz, teravihlerde camileri doldurduğumuz bu mübarek ayın manevi şölenini bu yıl maalesef tam anlamıyla yaşayamayacağız.

Yine de bu tür hadiselerin dünya hayatımızda birer imtihan olduğunu bilerek, Ramazan ayının coşkusunu hanelerimize ve gönüllerimize taşıyacağız. Ümit ediyorum ki tedbirlere sıkıca uyarak Cenabı Allah’ın da yardımıyla bu salgını da atlatacak ve önümüzdeki yıl birlik beraberlik içinde Ramazan ayının tüm güzelliklerini noksansız yaşayacağımız günlere kavuşacağız.

Bu mübarek ayın hürmetine milletimizi ve tüm insanlığı salgın başta olmak üzere tüm musibet ve sıkıntılardan arındırması için Yüce Allah’a dua edelim.

Birlik ve beraberliğin hiç olmadığı kadar önem kazandığı bu dönemlerde yüce dinimiz İslam’ın öğütlediği, Ramazan ayında önemle üzerinde durulan yardımlaşmayı ve paylaşmayı yaşantılarımıza şiar edinmeliyiz. Dolayısıyla bu ayda zorda olan, sıkıntıda olan kardeşlerimizi gözetelim. Yetimin, öksüzün yüzüne tebessüm, gönül kırgınlıklarına merhem olalım. Küskünlüklere, dargınlıklara son verelim. Hep birlikte yeni başlangıçlara adım atalım inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle; üzerimize güneş gibi doğan, bin aydan daha hayırlı olan Ramazan-ı Şerif’in ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam dünyası için hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyor; sağlıkla ve huzurla Ramazan Bayramı’na kavuşmayı temenni ediyorum. Tutulan oruçların, yapılan ibadet ve hayırların Rabbimizin dergâhında kabul görmesi duasında bulunarak Ramazan-ı Şerif’inizi can-ı gönülden kutluyorum…”

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147