banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ramazan ayı yaklaştı! Hurmalar fiyatları cep yakıyor

Ramazan ayı yaklaştı, hurmalar tezgahlardaki yerini almaya başladı. Eminönü’nde, fiyatlar ortalama 10 ile 150 lira arasında değişiyor. 

31 Mart 2021
Ramazan ayı yaklaştı! Hurmalar fiyatları cep yakıyor

Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceği olan hurma, Eminönü’nde tezgahları süslemeye başladı. Her keseye uygun hurma satışı yapılırken, kalitesine ve cinsine göre fiyatları değişiyor. Geçtiğimiz yıla zamlanan hurma fiyatları çeşitlerine göre değişiklik gösteriyor. Medine hurması 48 lira, Kudüs hurması ise 70 liradan satılırken ortalama 10 ile 150 lira arasında hurma fiyatları alıcı buluyor.

FİYATLAR 88 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR
 Eminönü esnafı Hasan Öner, “İnşallah bu haftada işlerimiz iyi olur. Hurma Ramazan ayının ve sofralarımızın lezzetli meyvesi ayrı zamanda faydalı bir ürün. Vatandaşların tüm ihtiyaçları için ürünlerimizi hazırladık. Yaklaşık 10 gündür işlerimiz güzel. Tekrardan kısıtlamanın gelmesi inşallah etkilemez bizi. Hurmayı her zaman satıyoruz. Ramazan ayında ayrı bir talep oluyor. Hurma fiyatları 10 lira ile 88 lira arası değişiyor. Her bütçeye göre hurmamız var. Eminönü esnafı hurma ve komposto ürünleriyle ramazan ayına hazır” diyerek sözlerini tamamladı.

RAMAZAN AYI ÖNCESİ BEKLENTİ YÜKSEK
Salgın nedeniyle beklentilerinin her zamanınkinin altında olduğunu belirten Eminönü esnafı İlyas Çelik, “Kısıtlamalar var ama bizler Ramazan ayına hazırız. Soflarımızı süsleyen hurmalarımızı tezgahlarımıza indirdik. Hurmalara talep önümüzde ki hafta başlar. Beklentimiz yüksek. Hurmalarımız arasında Medine hurması var 48 lira, Kudüs hurması ise 70 liradan satıyoruz” şeklinde konuştu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147