banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

PTT'den kadınlara yardım çalışması

PTT tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru yapan herkes nakit yardımından yararlanabilecek. Tek seferlik yapılacak olan ödemeler, PTT üzerinden vatandaşların hesaplarına geçecek. 

25 Eylul 2021
PTT'den kadınlara yardım çalışması

Birçok vatandaş, devlet tarafından yapılan yardımlarla ayakta kalmaya çalışırken yeni destek paketleri de açıklanmaya devam ediyor. Son destek paketi ise bu kez PTT’ den geldi. PTT tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru yapan herkes bu nakit yardımından yararlanabilecek. Tek seferlik yapılacak olan ödemeler, PTT üzerinden vatandaşların hesaplarına geçecek. İşte, 300 – 400 – 600 liralık destek paketinden yararlanabilmek için başvuru şartları…Devlet, yaptığı yeni açıklamayla vatandaşlarına yeni bir müjdeyi de duyurdu. Yapılan açıklamaya göre çalışan ya da çalışmayan herkes 600 TL’ ye varan destek ödemesi alabilecek. Herhangi bir koşulu bulunmayan bu ödemelerden yararlanabilmek için ise tek şart kadın olmak. Yeni doğum yapan kadınlar, devletin verdiği çocuk yardım parasından alabiliyor.  Peki, çocuk parası başvurusu nasıl yapılıyor? Merak edilen bu sorunun yanıtını ayrıntılı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

 
DOĞUM YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
Doğum yardımı, dünyaya sağlıklı bebek getiren tüm annelere verilen özel bir yardım türüdür. Tek seferlik verilen bu yardımdan yaralanabilmek için herhangi bir çalışma şartı da aranmıyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Doğum yardımı başvurusu için Nüfus Müdürlüklerine gidilmesi gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğüne giden kişiler, kimlik paylaşım sisteminde kayıt işlemlerini tamamlayabilmekte ve nakdi yardım desteğini alabilmektedir. Başvuruların olumlu bir şekilde sonuçlanmasıyla birlikte ödemeler de otomatik olarak PTT hesaplarına yatmaktadır. Herhangi bir nedenden ötürü ödeme alamayan kişiler ise başvuru dilekçesi doldurarak bu yardımdan yararlanabilmektedir

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Doğum yardımı parası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tek sefere mahsus olmak üzere annelere veriliyor. Anneler ilk çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL ve üçüncü çocuğu için ise 600 TL yardım alabiliyor. Kamu da çalışan memurlar ise bu yardımdan ne yazık ki yararlanamıyor. Ayrıca, kamu da çalışan memurlar dışında başvuru yapan herkes bu ödemeleri kolaylıkla alabiliyor.Doğum yardımı parası, başvuru işlemlerinin tamamlandığı ay kişilerin PTT hesaplarına yatırılıyor. Herhangi bir sebepten ötürü doğum esnasında annenin ölmesi durumunda ise bu parayı babalar alabiliyor.


 
İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILIYOR MU?
Doğum yardımı başvurusunu e-devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu yardımı yapabilmek için e-devlet içerisinde yer alan formu doldurabilir ve cep telefonunuza gelen onay kodunu sisteme girerek başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147