BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Protan Turkey Sektöre Yön Veren İsim Olmaya Devam Ediyor

Protan Turkey Sektöre Yön Veren İsim Olmaya Devam Ediyor 

28 Şubat 2021
Protan Turkey Sektöre Yön Veren İsim Olmaya Devam Ediyor

Suyla temas halindeki yüzeylerin alt ve üst bölümlerine suyun geçişinin engellenmesini sağlayan bir izolasyon malzemesi olan membran; yapıların su ile temasının söz konusu olduğu bölgelerde herhangi bir deformasyon ya da su çekme durumunun oluşmaması amacıyla kullanılır. Membran çeşitleri suya karşı yalıtımda son derece etkili olmaları nedeniyle günümüzde hemen her inşaatta kullanımları tercih edilir. Membranlar yapılarda içeri ve dışarı su geçişini engellerler. Bu sayede beton, inşaat teli, çelik blok ve tuğla gibi yapı açısından son derece önemli olan malzemelerin nemden uzak kalmasını buna bağlı olarak da malzemelerin kondisyonunun korunmasını sağlarlar. Bu aşamada kaliteli membran seçilmesinin önemi ortaya çıkar. Kaliteli membran kullanılması ile birlikte yapıların herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmadan uzun yıllar boyunca sağlam bir şekilde ayakta kalması mümkün hale gelir.

 

Yapıların alttan su almasının engellenmesi için yapının temeli membran kullanılarak yalıtım işlemine tabi tutulur. Aynı zamanda yapıların dış cephe duvarlarının da su alabilecek noktalardan biri olduğu bilinir. Bu bölgelere membran yalıtımı uygulanarak yapıların dış cephe duvarlarından su almasının da önüne geçilebilir. Buna ek olarak yapıların üst kısımları da su almaya müsait bölgeler olduğundan çatı yalıtımında da membran kullanılması ile etkin bir yalıtım gerçekleştirilebilir. Islak hacimli bölgelerde ve havuzlarda bulunan suyun muhafaza edilebilmesi için de membran kullanımı en doğru çözüm olarak kabul edilir. 

Membran Seçerken Uygulama Alanına Uygunluğuna Dikkat Edilmeli

 

En önemli yalıtım malzemelerinden olan membranların üretildikleri malzemeye ve kullanım alanına göre farklı çeşitleri bulunur. Bununla birlikte membran seçilirken bazı noktaların göz önünde bulundurulması yalıtım uygulamasından ve kullanılan membrandan alınacak olan performansın en üst düzeyde olmasında önemli bir rol oynar. Bunun için öncelikle membranın kullanılacak olduğu yapının bulunduğu bölgenin iklim koşullarının ve yapının özelliklerinin dikkate alınması gerekir. Su yalıtım uygulamasında kullanılacak olan membranın TSE belgesine ve kalite belgesine sahip olması da aranması gereken özellikler arasında yer alır. Kalitesiz ya da uygulama alanına uygun olmayan membran kullanılması durumunda yalıtım uygulamaları beklenen etkiyi oluşturamayabilir. Bu durumda yapıda zaman içerisinde ek masraflarla ve istenmeyen bazı durumlarla karşılaşılması söz konusu olabilir. Membran seçimi esnasında; membranın kalınlığı, soğukta bükülme durumu, sıcaklık dayanıklılığı durumu gibi özelliklerin de değerlendirilmesi en doğru seçimin yapılmasında önemli bir rol oynar.

 

PVC membran günümüzde en çok kullanılan membran çeşitleri arasında yer alır. PVC membran hava şartlarına dayanıklılığının yanı sıra uzun ömürlü olması ile de ön plana çıkar. Sağlamlığı ile bilinen bir plastik alaşım olan PVC membranların yaklaşık 40 yıllık uygulama geçmişi bulunur. Kaynaklanmadan önce yüzey temizliği yapılması gerekmeyen PVC membranlar kaynaklanma işlemi esnasında erir ve bağlantı yüzeyi boyunca katılaşarak belirgin, düzgün bir form oluşturur. Bu özelliği sayesinde PVC membran bağlantı yerlerinin kalite kontrolleri çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir. 

 

Protan Turkey tarafından en yüksek kalite ile üretilen PVC membranlar 40 yıl faydalı ömür belgesine sahiptir. Çatılarda sıcak - soğuk farklılıklarının neden olduğu ısısal hareketlenmelerden uzun süre etkilenmeyen PVC membranlar bu özellikleri sayesinde tüm hava şartlarında rahatlıkla uygulanabilirler. 

 

PVC Membran Geniş Kullanım Alanı İle Dikkat Çekiyor

 

Binaların temellerinde, otoparklarda, içme suyu depolarında, barajlarda, arıtma tesislerinde, alt geçitlerde, çatılarda, havuzlarda, kara yolu ve demir yolu tünellerinde, teraslarda, tarımsal sulama amaçlı göletlerde, sulama kanallarında, su yalıtım amacıyla metro istasyonlarında ve tünellerinde PVC membran kullanımı ile en etkili sonuçlar elde edilebilir. 

 

Sektörünün öncü ismi Protan Turkey çevreye duyarlı hizmet anlayışını temel alarak en zorlu ortamlara uygun, dayanıklı ve esnek çözümler sunmaya ve dünyaya yön veren çözümler üretmeye odaklanır. Her tür yapıda kullanılabilen PVC su yalıtım membran üreticisi olan Protan Turkey sektördeki farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik olarak en üst kalitede tasarlanan ürünleri ile pazar payını artırmaya devam etmektedir. Bu anlayış çerçevesinde Protan Turkey; temelden çatıya, barajlardan yer altı yapılarına, kanaletlere kadar son derece geniş kullanım alanına sahip olmak üzere aynı zamanda her türlü iklim ve uygulama koşulu için son derece güvenilir tek kat uygulamayla çözümler geliştirmektedir.







 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.