BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ormanlara imar izni çıktı! Betonlaşmaya tam gaz devam

Ormanlara imar izni çıktı! Betonlaşmaya tam gaz devam 

08 Ocak 2021
Ormanlara imar izni çıktı! Betonlaşmaya tam gaz devam

Milli Gazetede  çıkan habere  göre Son çıkartılan yönetmelikle birlikle ormanlar imara açılmasındaki engeller kaldırıldı. Nerelerin imara açılacağı konusunda yetki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerken çok büyük tartışmalara neden olan ormanlık alanların imara açılmasının önünü açan düzenleme Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte yeniden dizayn edilerek yürürlüğe konuldu.

Yapılan bu düzenlemeyle birlikte orman alanlarının imara açılmasıyla ilgili teklif sunma yetkisi Bakanlar Kurulu’ndan alınıp yerine Çevre Bakanlığı’na devredildi. Cumhurbaşkanı orman dışına çıkarılarak imara açılacak alanların sınırını belirleyip kamuoyuna ilan edecek

BETONLAŞMAYA TAM GAZ
Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki ormanlardaki yapılaşmanın bu hazırlanan son yönetmelik sonunda hızla artacağı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikle birlikte üzerinde en az 5 adet ev, ahır, samanlık, ambar, avlu gibi yapıların bulunduğu ormanlık alanlar ‘yerleşim yeri' olarak kabul edilebilecek

Sonuç olarak orman sınırları içerisinde ahırı, samanlığı olanlar başvuru yapıp bu yerlerin imara açılmasını isteyebilecekler.

Orman alanının sınırlarına fiilen hükümet karar verecek. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Doğan Kantarcı, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade ederken. Kanun değişikliği TBMM'de görüşülürken MHP'li milletvekillerinin de büyük tepkisini çekmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.