banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

O bitki beyni iyileştiriyor!

Beyninizi koruyun sağlığınıza kavuşun sloganından yola çıkarak zerdeçalin hem beyni besleyen damarlar hem de beyin hücreleri üzerine olumlu etkiye sahiptir. 

04 Eylul 2021
O bitki beyni iyileştiriyor!

Kalp damar hastalıkları ve inmenin oluşmasında öncül bir neden de karın bölgesinde yağlanma, hipertansiyon, kan şekeri ve kolesterol yüksekliğinin bir arada olduğu metabolik sendromdur. Metabolik sendrom iltihaplanmaya ve dokuların strese girmesine yol açar ki bu da damar sertliğine, hayati organlara yeterli kan akışı sağlanamamasına ve kalp krizi ile inmeye neden olur. Zerdeçal beyin damar sağlığı için risk oluşturacak faktörlere karşı savaş açar, iltihaplanmayı önler, yüksek kan şekerinin olumsuz etkilerini azaltır ve kandaki yağ ve yağ benzeri maddelerin normal seviyelere inmesini sağlar. Sadece hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları değil sağlıklı kişiler de düzenli olarak zerdeçal takviyesi alarak kalp, damar ve beyin sağlıklarını koruyabilirler.

Sağlıklı kişiler bile kalp ve beyin sağlıklarını korumak için harekete geçmeli

 
Hele ki kilo sorunu yaşıyorsanız kalp ve beyin damarlarınızda ateroskleroz sessizce ilerler ve farkında olmadığınız bir riske neden olur. Dolaşım sisteminde bozulmalar damar sertliğinin, hipertansiyonun, kalp yetmezliğinin, inmenin, Alzheimer hastalığının ve diğer rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur. Zerdeçal sadece bilinen kalp ve beyin damar hastalıkları riskli kişiler için değil, hepimiz için faydalıdır. Hücre büyümesini, kan damarlarındaki akışı ve pıhtılaşma işlevini kontrol eder , damar duvarlarında pıhtı birikimini önleyen ve beyaz kan hücreleri ile iletişim halinde olan çok sayıda uyarıcı madde salgılar. Zerdeçal aynı zamanda beynin yapısında önemli rolleri olan Omega-3 yağ asitlerinin (DHA) vücut tarafından emilimini artırır. Günlük 250 mg yani 1 çay kaşığının dörtte biri kadar zerdeçal alımı, aerobik egzersiz gibi damar duvarını güçlendirici ve damar sertliğini önleyici etkisi vardır.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147