banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Mutfaklarda Sonbahara Hazırlık Zamanı

Mutfaklarda Sonbahara Hazırlık Zamanı 

06 Aralık 2021
Mutfaklarda Sonbahara Hazırlık Zamanı

 

Sonbahar birçok kişinin en sevdiğim mevsimdir. Sararan yapraklar ve hafifçe soğuyan hava birçok insana heyecan vermektedir. Özellikle yoğun geçen yaz mevsiminin ardından yavaş yavaş sonbahar ile birlikte kış mevsimine doğru bir yolculuk başlar. Yeni bir mevsime geçiş birçok kişi için hazırlık zamanının habercisidir. 

 

Sonbahar özellikle kış mevsiminin yaklaştığının bir göstergesi olduğu için çok yoğun bir şekilde mutfak ürünleri ve besinlerine yönelik olarak yapılan alışveriş sayısının son derece arttığı bir dönem olarak öne çıkmaktadır. Özellikle bu dönemlde yapılan alışveriş miktarının 2020 yılı alışveriş istatistiklerine göre A-101 ve Bim gibi zincir marketlerden verilen sipariş sayısının bir önceki döneme göre 110’dan fazla arttığı açıklandı.

 

Sipariş sayılarının bu kadar arttığı ve harcanan paranın da bu denli yükseliş trendinde olduğu bir zaman diliminde tasarruflu ve bütçe dostu bir alışveriş yapmak son derece önemlidir. Özellike çoklu ödeme indirimleri, günlük veya haftalık kampanyaları değerlendirmek daha az bütçeyle daha fazla ürün satın almanın kilit noktası olarak öne çıkmaktadır. Bunun içinde özellikle Migros veya CarrefourSA gibi zincir marketlerin düzenli olarak yayınladıkları kataloglar, duyurular ve aktüel yayınları takip etmek son derece faydalı olacaktır.

 

Sonbahar Mutfakları İçin Öne Çıkan Lezzetler

 

Sonbahara hazırlık için mutfak alışverişleri yapılırken bir yandan da sofraları şenlendirecek birkaç tarifi de hatırlamak faydalı olacaktır. Özellikle mevsim geçişleri vücut direncinin düşmesinde ve hastalıkların ortaya çıkmasında sonra derece etkilidir. Sonbahara girerken hem vücut direncini dengede tutabilmek hem de sağlıklı beslenebilmek için alışveriş listelerinin de bu amaç doğrultusunda planlanması da önem arz etmektedir. Birçok zincir markette kolaylıkla bulunabilen doğal yöntemlerle üretilmiş organik ürünler ile birçok tarif yapılabilir. Bu lezzetleri tüketicileri ile buluşturmak için A-101, Bim, Migros, Şok gibi zincir marketler süpermarket süpermarket kataloglarında düzenli olarak yaptıkları kampanyaları ilan ediyorlar. Sağlıklı ürünlerle sonbahar soflarını şenlendirebilecek 3 lezzeti ise şu şekilde sırayalabiliriz.

 

Sonbaharın Vazgeçilmez Ürünleri

 

Mantar

 

Mantar özellikle son yıllarda sofraların vazgeçilmezi haline gelen bir ürün. Besleyici ve bağışıklığı güçlendirici özellikleri ile mevsim geçişlerinde sıkça tüketilmektedir. Bunun yanı sıra mantar içerdiği çinko, selenyum ve bakır sayesinde saç ve cilt sağlığı için de destekleyici bir üründür. Özellikle bu sonbahar mantarlara mesafeli yaklaşanlara yeni bir başlangıç yapmaları için tam zamanı.

 

Patlıcan

 

Türk mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden olan patlıcan özellikle sonbahar soflarının en önemli ürünlerinin başında gelmektedir. Hem ana yemek hem de ara sıcak olarak hazırlanan ürünlerde kullanılabilen patlıcan birçok tarifin vazgeçilmez kahramanıdır. Patlıcan çok bir sevilen bir lezzet olmasının yanı sıra vücuttaki glikoz emilimini kontrol ederken kan şekerinin de dengede tutulmasına yardımcı olur. Aynı zaman demir eksikliği sorunu ile karşı karşıya olan kişiler birlikte kalp ve beyin sağlığı için de son derece faydalıdır.

 

Ispanak

 

En besleyici yeşilliklerin başında gelen ıspanağın olmadığı bir sofranın düşünülmesi mümkün mü? Zengin vitamin içeriği, kalsiyum, çinko, demir ve magnezyum ile birlikte çok fazla mineral içermesi nedeniyle tam bir kurtarıcı olan ıspanak bu sonbahar da çok fazla tüketilecek ürünlerin başında geliyor. Özellikle sonbahara geçişte sindirim sorunu yaşayanlar ve sık sık hasta olanlar ıspanağı tariflerine ekleyerek bu sorunları da en aza indirgeyebilirler.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147