banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Mutasyonlu virüs Konya'nın ilçelerinde

Konya’da büyük tehlike! Mutasyon virüs 13 ilçede 

08 Şubat 2021
 Mutasyonlu virüs Konya'nın  ilçelerinde

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün son varyantı mutasyon virüs Konya’da tespit edildi. Hüyük’te 11 vakadan 9’unda mutasyon virüse rastlandığı öğrenildi.
Çin’in Wuhan eyaletinden tüm dünyaya yayılan ve 10 Mart 2020 tarihinden bu yana Türkiye’de görülen koronavirüs salgınında 2 milyon 530 vaka ortaya çıktı. 26 bin 797 kişinin kurban verildiği virüsten kurtulan sayısı 2 milyon 440 binden fazla.

Koronavirüs varyantı hakkında son durumu paylaşan Bakan Koca, mutasyonlu virüs tehdidine karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. Bakanlık, covid-19 testi yapılan hastanelerde mutant virüs tanısı için de test yapılacağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Türkiye genelinde 17 ilde mutasyon virüs görüldüğü belirtilmişti. Mutasyon virüsün olduğu illere Konya’nın da eklendiği öğrenildi.

İlk olarak Hüyük’ün Çamlıca Mahallesi’nde test yapılan 11 kişiden 9’unda mutasyon virüse rastlandı. Bunun yanı sıra Konya’da şu ana kadar 13 ilçede mutasyon virüse rastlandığı gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili yetkili makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147