banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Motorine 66 kuruş zam! Fiyat 10 lirayı aştı

Motorine 66 kuruş zam! Fiyat 10 lirayı aştı 

07 Aralık 2021
Motorine 66 kuruş zam! Fiyat 10 lirayı aştı

Ay başında 44 kuruş indirim gelen motorine bu kez de zam geldi. Motorinin litre fiyatı bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 66 kuruş arttı. Zammın ardından motorinin litresi İstanbul'da 10,01 liradan, İzmir'de 10,09 liradan, Ankara'da ise 10,07 liradan satılacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, motorine 66 kuruş zam geldi. Fiyat değişikliği bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.

MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Zammın ardından Ankara'da ortalama 9,41 liradan satılan motorinin litre fiyatı 10,07 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 9,35 liradan 10,01 liraya, İzmir'de 9,43 liradan 10,09 liraya çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

1 HAFTA ÖNCE 44 KURUŞ İNDİRİM YAPILMIŞTI

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında çok sık değişim oluyor. Dolar kurundaki değişim fiyatlara indirim ya da zam olarak yansıyor. Motorine en son 1 Aralık tarihinde 44 kuruş indirim gelmişti.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147