BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Merkez Bankası son rezervleri açıkladı! İşte rezervlerin son durumu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklanan verilere göre net rezervler daha da düştü. 

09 Temmuz 2021
Merkez Bankası son rezervleri açıkladı! İşte rezervlerin son durumu

Merkez Bankası Haftalık Para ve Banka İstatistikleri verilerini yayımlandı. Kamuoyuyla paylaşılan son verilere göre brüt rezervler artarken net rezervler düşüş gözlemlendi.

BRÜT REZERV ARTTI NET REZERV DÜŞTÜ
Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre 20 milyar 914 milyon dolar olan net uluslararası rezervler 20 milyar 430 milyon dolara geriledi. Bir haftada net rezervlerden eksilen para miktarı 484 milyon dolar oldu.

2 Temmuz ile sona eren haftada net rezervlerde bariz bir düşüş yaşanırken brüt döviz rezervlerinde bir haftada 379 milyon dolar artış yaşandı. Brüt rezervler 59 milyar 240 milyon dolar seviyesinden 59 milyar 619 milyon dolara yükseldi.

Merkez Bankası açıkladığı verilere göre, bir önceki hafta 100 milyar 143 milyon dolar olan toplam rezervler 2 Temmuz itibarıyla 100 milyar 206 milyon dolara yükseldi. 
Alt kalemlerden döviz varlıkları ise bir önceki 57 milyar 668 milyon dolardan 58 milyar 059 milyon dolara, altın cinsinden rezerv varlıkları ise 40 milyar 918 milyon dolardan 40 milyar 595 milyon dolara seviyesine geldi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.