BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Merkez Bankası, faiz oranlarını 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti

Merkez Bankası, faiz oranlarını 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti 

19 Kasım 2020
Merkez Bankası, faiz oranlarını 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti

Merkez Bankası, faiz oranlarını 475 baz puan artırarak 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti. Açıklamada, "Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlama ve sürdürme temel amacına; enflasyon hedeflemesi rejiminin gerektirdiği şeffaflık, öngörülebilirlik ve hesap verebilirlik ilkelerini uygulayarak ulaşacaktır" ifadeleri yer aldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 23'üncü Başkanı Murat Uysal'ın 7 Kasım'da görevden alınıp yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın atanmasının ardından ilk Para Politikası Kurulu (PPK) gerçekleşti.Ekim toplantısında politika faizini yüzde 10,25 seviyesinde sabit bırakan Merkez Bankası, yeni Başkan Naci Ağbal yönetiminde gerçekleşen ilk Para Politikası Kurulu sonrası bu oranı yüzde 15'e yükseltti.475 BAZ PUANLIK ARTIŞPolitika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini eylülde yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükselten, ekim toplantısında ise bu seviyede sabit bırakan Merkez Bankası, kasım toplantısında 475 baz puan artışa gitti ve politika faizi yüzde 15 seviyesine çıktı.

 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.