banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

MEKKE’NİN FETHİ ÇOŞKUSU BU YIL EKRANLARDAN TÜM DÜNYA’YA YAYILACAK

MEKKE’NİN FETHİ ÇOŞKUSU BU YIL EKRANLARDAN TÜM DÜNYA’YA YAYILACAK 

29 Aralık 2020
MEKKE’NİN FETHİ ÇOŞKUSU BU YIL EKRANLARDAN TÜM DÜNYA’YA YAYILACAK

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), her yıl Türkiye’nin 81 ili ve yüzlerce bölgede farklı noktalarda tertiplediği, Mekke’nin Fethi programı bu yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle online gerçekleştirilecek. Mekke’nin Fethi’nin 1390’ıncı yıllında düzenlenecek program, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’da başlayacak. Program TV5, Kanal 42, AGD TV ekranlarından ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

1390. YILINDA AYNI RUH VE MANANIN İZİNDE

Fethin 1390. Yılında, “Aynı ruh ve mananın izinde” Mekke’nin Fethi Programında buluşuyoruz. Muhammed Emin Yıldırım, Abdülbaki Kömür, Bünyamin Topçuoğlu, Ammar Acarlıoğlu, Muhammed Yahya Yıldızhan, Muhsin Kara, Seyfullah Kartal, Ahmet Hakan Karagül, Ömer Faruk Elmas ve Grup Anadolu Gençlik’in katılacağı sinevizyon ve tiyatro gösterileriyle, Mekke’nin Fethi Programı 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’da başlayacak.

FETİH RUHUNU KUŞANMANIN DERDİNDEYİZ
Mekke’nin Fethi programıyla ilgili AGD tarafından yapılan yazılı açıklamada, yıllardır Mekke’nin Fethi programı düzenlendiği hatırlatılarak, “Bu yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemediğimiz şu günlerde Mekke’nin Fethi’ni her yıl olduğu gibi aynı coşkuyla sesimizin ulaştığı tüm dünyadaki hanelerde kutlamak adına online olarak düzenliyoruz. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz” ifadeleri kullanıldı.


ONLINE DAVETİYE

Öte yandan program için özel hazırlanmış e-davetiyeye ücretsiz olarak ulaşmak için mekkeninfethi.com internet sitesi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca siteden programa dair bütün detaylarla ilgili bilgi sahibi olunabilir. Bu yıl ekranlardan düzenleyecek Fetih buluşmasının; Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına ve 7 milyar insanlık âleminin saadetine vesile olması inancıyla programımıza 7’den 70’e, Edirne’den Kars’a, Avrupa’dan Afrika’ya, Balkanlardan Asya’ya aynı duyguyu paylaşan herkesi davet ediyoruz.
 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147