banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

LÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

LÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

12 Nisan 2021
LÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle İlçe Müftüsü Adem BEBEK İlçemizde yürütülecek faaliyetlerle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamasında, bu yıl Ramazan ayı temasının “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlendiğini, Ramazan ayının hem bedeni hem de manevi açıdan müminler için şifa olduğunu, toplumsal birlik ve kardeşlik duygularını perçinlediğini, Ramazan’ın her yönüyle şifa ve rahmete vesile olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ramazan ayı İslam toplumunda “on bir ayın sultanı” olarak bilinir. Müminler bu aya özel ilgi gösterirler. Çünkü adı Kur’an-ı Kerim’de geçen ay sadece Ramazan ayıdır. Bakara Suresi 183. ayette “Kur’an Ramazan ayında indirildi. O, insanlık için mahza hidayettir. Doğru ile yanlışı, Hakk ile batılı birbirinden ayıran deliller O’ndadır. (Öyleyse bu aya kavuşanlar oruç tutsunlar” buyurulur.
Hadis-i şeriflerde de Ramazan ayının hususiyetlerine dair bir çok Nebevi açıklamalar vardır. “(Ey müminler)! Size Mübarek Ramazan ayı geldi. Yüce Allah size bu ayda oruç tutmanızı farz kıldı. Bu ayda cennet kapıları açılır; cehennem kapıları kapanır. Şeytanların azgınları bağlanır” Nesai, Sıyam, 5.
Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifade edebilmek için şu hususlara dikkat etmemiz gerekir:
1. Sağlığı yerinde olanlar oruç ibadetini ihmal etmemelidir.
2. Kur’an-ı Kerim ile meşguliyetimizi artırmalı, hatim ve mukabele okumaları yanında Kur’an’ın anlam dünyasına yönelik okumaları da ihmal etmemeliyiz.
3. Dilimizi yalan ve gıybetten, organlarımızı da dinimizin bize yasakladığı tüm olumsuz eylemlerden uzak tutmalıyız.
4. Ramazan ayını aile efradımız için manevi anlamda ibadet birliği, sohbet birliği, sofra birliği ve aileyi canlı tutan diğer birlikteliklerimizi güçlendirme vesilesi kılmalıyız.
5. Akraba ve komşuluk bağlarımızın güçlenmesi için Ramazan ayında hatır sorma, ikram etme, telefonla arama ve tebrikleşmelerimizi artırmalıyız. Bunu yaparken alınan korona-virüs tedbirlerine hassasiyetle uymalı, aile ziyaretlerini ve kalabalık ortamlara girmeyi tehir etmeliyiz. Bilmeliyiz ki; virüs salgınının yoğun seyrettiği zamanlarda kalabalık ortamlara girmek kendimiz ve diğer insanlar için kul hakkı oluşturmaktadır. Buna hakkımız yoktur.
- Ramazan ayında camilerimiz beş vakit ibadete ve Cuma namazına açıktır. Ancak teravih ve vitir namazlarımızı kardeşlerimiz evlerinde kılacaklardır. 
- Vakit namazlarına gelen cemaatimiz korona-virüs tedbirlerine riayet etmek kaydı ile camilerimizde okunacak mukabeleleri takip edebileceklerdir.
- Bayan kardeşlerimize yönelik olarak Kur’an Kursu öğreticilerimiz zoom programı üzerinden online mukabele okumaları yapacaklardır. Mukabeleye katılmak isteyen bayan kardeşlerimiz en yakın Kur’an Kursu öğreticimizle irtibata geçebilirler.
- Ramazan ayı boyunca her gün Diyanet TV de 04.30, 15.00 ve 24.00 te yayınlanacak mukabele programları ve diğer programlar takip edilebilir. Diyanet TV programları ailemizin güvenle izleyebileceği güzel ve sağlam dini referanslara dayalı faydalı programlardır.
- Seydişehir Müftülüğü olarak vatandaşlarımıza, “Seydişehir İlçe Müftülüğü” facebook sayfamızda her akşam iftar sonrası yayınlayacağımız “Şifa Ayı Ramazan” sohbetlerimizi canlı olarak, ayrıca Ramazan ayı ile ilgili diğer bilgi paylaşımlarımızı takip etmelerini tavsiye ediyoruz.
- Ramazan ayı aynı zamanda yardımlaşma ayıdır. Bu çerçevede zekat, fitre, fidye ve bağışlarımızı öncelikle bakmakla mükellef olmadığımız yakınlarımızdan başlamak üzere ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmamız dini bir vecibedir.
Kardeşlerimizin zekat, fitre, fidye ve bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfımızın makbuzları ile teslim alıp, onlara vekaleten ihtiyaç yerlerine dini kurallar çerçevesinde ulaştırıyoruz. Bu hususta bizzat Müftülüğümüze veya camilerimizdeki Din Görevlisi hocalarımıza müracaat etmeleri yeterlidir.
Ramazan ayının Milletimiz ve İslam alemine hayırlar getirmesini, insanlığın sulh ve selametine vesile olmasını Cenabı Hakk’tan niyaz ederim.”

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147