BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KURBAN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

KURBAN BAYRAM NAMAZI SEYDİŞEHİR'DE SAAT KAÇTA KILINACAK? 

18 Temmuz 2021
KURBAN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Müminlerin heyecanla beklediği Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. 20 Temmuz Salı ile 23 Temmuz Cuma günleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı için resmi tatil 17 Temmuz Cumartesi günü itibariyle başladı.

Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirden vatandaşlar memleketine hareket etmeye başladı. Vatandaşlar her bayramda olduğu gibi bayram namazının saat kaçta kılınacağını ve bayram namazının nasıl idrak edildiğini sorguluyor.

Kurban Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bayram namazı nasıl kılınır? 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
19 Temmuz Pazartesi günü Arife gününe kavuşacak olan İslam coğrafyası Salı günü Kurban Bayramını idrak edecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisi şerifinde, "Allah Teâla size o iki bayram günlerine bedel, onlardan daha hayırlı iki bayram günü ihsân etmiştir" buyurmuş ve  Ramazan bayramı ile Kurban bayramını müminlere müjdelemiştir. 

 
Müminler Ramazan bayramını (Iyd-i fıtır) 3 gün; Kurban bayramı (Iyd-i edhâ) ise 4 gün olarak idrak ediyor.

Güneşin doğuşundan 50 dakika kadar bir süre geçtikten sonra vakti giren bayram namazı iki rek'attir. 

Vakit girince cemaat "Niyet ettim vâcib olan bayram namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder. Namazı kıldırmaya niyet eden imam da Allahü Ekber diyerek tekbir alır ve namaza durur. Bu iftitah tekbiridir.

Sonra imam birbiri ardısıra ellerini kulaklarına kaldırıp açıktan üç kere tekbir alır. Birinci ve ikinci tekbirlerde eller yanlara salınır. Bunlara da zevâid tekbirleri denir. Üçüncü tekbirden sonra göbeğin altına bağlanır. 

Bundan sonra imam açıktan Fâtiha ve sûre okur. Sonra rükû' ve secdeye gidilir. İkinci rek'atta imam yeniden Fâtiha ve sûre okur. Sûre bitince birinci rek'atta olduğu gibi eller kulaklara götürülerek üç kere tekbir alınır.

Üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan tekrar Allahü Ekber denilerek rükû'a gidilir. Tahiyyât, salâvat ve dualar okunarak selâm verilir.


Her bayram öncesinde namaz vakitlerini açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Kurban Bayramı namazı saatini tüm iller için yayınladı.

Buna göre Bayram namazı Seydişehir de  06.20'da kılınacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.