BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kuraklığa karşı herkese büyük görev düşüyor

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, ülkemizde küresel ısınma sebebiyle yaşanan kuraklık ve mevsimsel değişimler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

10 Ocak 2021
Kuraklığa karşı herkese büyük görev düşüyor

Vargı, nehirler ve göllerin hızla kuruduğunu ancak yöneticilerin bu konuyu gündeme getirmediğini belirtti.

Nehirlerimiz ve göllerimizin kuruduğu ve orman kaynaklarımızın yapılaşmaya açıldığını vurgulayan Vargı, belediyelere ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na su tasarrufu konusunda ve geleceğin planlanması konusunda projeler geliştirmeleri için çağrıda bulundu.


“HALKA, TASARRUF BİLİNCİ AKTARILMALI”
Ülkemizde küresel ısınma dolayısıyla yaşanan kuraklık ve mevsimsel değişimler konusunda yetkililerin bir açıklama yapmadıkları vurgulanan açıklamada, su tasarrufu konusunda kamu spotları ile tedbirlerin genişletilmesi gerektiği ve halka tasarruf bilincinin aktarılması gerektiği ifade edildi. Salgın sebebiyle insanların daha fazla su harcamaya yöneldiği vurgulandı.

“SU KAYNAKLARINI RANTA KURBAN ETMEYİN”
Açıklamada su kaynaklarına daha çok sahip çıkılması gerektiğinin altı çizilirken su kaynaklarını yok edecek tüm etkenlerin durdurulması, kuraklık ile mücadelede çevre katliamlarının önüne geçilmesi, ayrıca su kaynaklarının rant uğruna yok edilmemesi için çalışmaların yürütülmesi gerektiği ifade edildi.


 
Yerel yönetimlerin vatandaşlara tasarruf bilinci aşılaması gerektiğinin altı çizilirken büyükşehirlerde getirilen kademeli su faturası sistemi ile parası olanların rahat biçimde su harcamasının önünü açacak ise bir tasarruf uygulayabilmenin mümkün olmadığının altı çizildi.

MEHMET FAHRİ  ÖZKAN / MİLLİ GAZETE

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.