banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KOSKİ KUŞ TASI İLE SOKAK HAVYANLARININ SU İHTİYACINI GİDERİYORKOSKİ KUŞ TASI İLE SOKAK HAVYANLARININ SU İHTİYACINI GİDERİYOR

KOSKİ KUŞ TASI İLE SOKAK HAVYANLARININ SU İHTİYACINI GİDERİYOR 

31 Ocak 2021
KOSKİ KUŞ TASI İLE SOKAK HAVYANLARININ SU İHTİYACINI GİDERİYORKOSKİ KUŞ TASI İLE SOKAK HAVYANLARININ SU İHTİYACINI GİDERİYOR

Osmanlı Devleti’nde tüm evlerin bahçelerinde bulunan yer suluklarından ilham alaraktatlısu çeşmelerinin yanınasokak hayvanları için su içme yeri oluşturanKonya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü,sille taşından özel olarak yaptırdığı “kuş tası” adı verilen suluklarla, sokak hayvanlarının su ihtiyacını gideriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sorumluluk alanında bulunan tüm canlıların su ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni projeler üretiyor.

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında ve yağışın olmadığı soğuk kış aylarındasu bulamayan sokak hayvanları için tatlısuçeşmelerinin iki yanına “kuş tası” adı verilen suluklardan yaptıran Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bir Osmanlı Devlet geleneğini daha ihya ediyor.

Osmanlı Devleti’nde yapılan binalara ait bahçelerin tümünde kuşların ve diğer hayvanların yağmur suyundan içebilmesi için oyulmuş ve zemine yerleştirilmiş taşlardan ilham alarak “kuş tası” projesini hayata geçiren KOSKİ, Konya genelinde 75 adet çeşmede Sille taşından suluklar yaptırdı.

Kuş taslarını sürekli kontrol eden bölge sakinleri ise, suluğun boşalması durumunda gönüllülük esasıyla su takviyesi yaparak KOSKİ’nin projesine katkı sağlıyor.

 

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147