banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Koronanın yüzeylerden bulaşma riski çok düşük

Salgının başından beri en çok merak edilen soru yanıt buldu: Koronanın yüzeylerden bulaşma riski çok düşük 

09 Nisan 2021
Koronanın yüzeylerden bulaşma riski çok düşük

Salgının başından beri en çok merak edilen soru olan 'Koronavirüs yüzeylerden bulaşır mı?' sorusu cevap buldu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi açıklamaya göre; koronavirüsün kirli yüzeylere dokunulması sonucu bulaşma riskinin çok düşük olduğu belirtildi. Yapılan araştırmalarda bu riskin 10 binde 1'den az olduğu ifade edildi.
Dünyanın en çok merak edilen sorusu olan 'koronavirüs yüzeylerden bulaşır mı?' sorusuna cevap buldu. Yapılan araştırmaların sonucu ise ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından kamuoyuyla paylaşıldı."

BU ŞEKİLDE ENFEKTE OLMAK ÇOK DÜŞÜK"

CDC Direktörü Rochelle Walensky, yaptığı açıklamada, "Kirli yüzeyler ve nesnelerle temas yoluyla Kovid-19'a neden olan virüsten etkilenilebilir ama bulgular, bu şekilde enfekte olmanın düşük olduğunu gösteriyor." dedi.

BULAŞMA RİSKİ 10 BİNDE 1'DEN DAHA AZ

CDC, güncellediği kılavuzunda, Kovid-19'un kirli yüzeylere dokunulması sonucu bulaşma riskinin 10 binde 1'den az olduğunu bildirdi.

SOLUNUMLA BULAŞIYOR

Uzmanlara göre virüs, esasen havada asılı kalan büyük ya da küçük damlacıklar halinde solunum yoluyla bulaşıyor.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147