banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’nın bir ilçesinde daha mutasyonlu virüs alarmı!

Konya’nın bir ilçesinde daha mutasyonlu virüs alarmı! 

25 Şubat 2021
Konya’nın bir ilçesinde daha mutasyonlu virüs alarmı!

Konya’nın Çumra ilçesinde, görülen mutasyonlu koronavirüs vakaları nedeniyle alarma geçildi. Denetimler artırılırken, ilçe merkezinin yanı sıra 2 taşra mahallede 1 Mart’ta yüz yüze eğitimin başlatılmamasına karar verildi.

Konya’nın Seydişehir, Hüyük ve Beyşehir ilçelerinden sonra, Çumra ilçesinde de mutasyonlu koronavirüs vakalarına rastlandı.

Bunun üzerine ilçe yöneticileri denetimlerini artırdı.

Vakaların kontrol altında olduğu belirtilen ilçede, yüz yüze eğitime ilişkin de önemli bir karar alındı.

Çumra ilçe merkezinin yanı sıra Okçu ve Güvercinlik Mahallelerinde, 1 Mart itibariyle yüz yüze eğitimin başlatılmaması kararı alındı.

normallesme-oncesi-konyada-vaka-sayisi-endise-verici-boyutta-iste-ilce-ilce-son-durum-024.jpeg

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Mart'tan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerinde yüz yüze eğitime geçilmesine karar vermişti.

Aynı tarihte, 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile ilkokullarda yüz yüze eğitime, diğer sınıflarda da seyreltilmiş eğitime başlaması kararlaştırılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması ya da sınav yapılmasına ilişkin, “Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzıssıhha kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir.” açıklaması yapmıştı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147