banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA EMNİYETİNDEN HELİKOPTER DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ

KONYA EMNİYETİNDEN HELİKOPTER DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ  

26 Ekim 2021
KONYA EMNİYETİNDEN HELİKOPTER DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde alınan trafik tedbirleri kapsamında helikopter ile Konya Merkez, Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde havadan trafik denetimleri gerçekleşti.

Konya İl Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik timleri ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince helikopterle müşterek havadan trafik denetimi yapıldı


 
Denetime jandarma ve polis ekipleri katıldı. Denetim esnasında; başta ağır tonajlı araçlar olmak üzere köy ve mahalle yolları ile şehirlerarası karayollarında zorunlu haller dışında emniyet şeridi/ banketlerde, şerit üzerinde duraklama yapan, park eden, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama gibi trafik kurallarına uymayan sürücüler yer ekiplerine bildirildi.

         Uygulama noktasındaki ekipler tarafından durdurulan sürücülere gerekli uyarılar yapılarak, kural ihlali yapanlara idari yaptırım uygulandı. Hız kurallarına uyulması, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve sürücülerin seyir halinde cep telefonu ile konuşmamaları konusunda da bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Yorgun olan sürücüler araçlardan indirilerek bir süre dinlenmeleri sağlandı. 

“ÖNEMLİ OLAN CEZA YAZMAK DEĞİL KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK”

       Yetkililer, trafik denetimlerinin amacının cezalandırmak değil trafik güvenliğini esas alan, trafik kazası ve kaza sonucu meydana gelen can kaybı, hayatın kalanını engelli olarak geçirme gibi risklerden korumayı amaçlayan evrensel trafik kurallarına sürücü, yolcu ve yayaların uymasını sağlamak olduğunu açıkladı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147