banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’daki vaka sayısında son durum ne?

Konya’daki vaka sayısında son durum ne? 

14 Ocak 2021
Konya’daki vaka sayısında son durum ne?

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, CoronaVac aşısını, sağlık yöneticileriyle birlikte Şehir Hastanesinde yaptırdı. Koç, kentte vaka sayısında önemli bir düşüş olduğunu söyledi, aşı çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Konya Sağlık İl Müdürü Mehmet Koç ve sağlık yöneticileri Konya Şehir Hastanesi'nde ilk doz aşıyı oldu.

Koç, burada yaptığı açıklamada, Konya'da yaklaşık 25 bin sağlık çalışanının aşılanacağını bildirdi.

“KİŞİYE ÖZEL İŞLEM”

Aşılama sistemine ilişkin bilgiler veren Koç, "Bu sistem gayet şeffaf bir sistem. Herkesin TC kimlik numarasına göre tanımlanmış, yetkilendirilmiş hekim ve sağlık çalışanı tarafından aşının barkotu da okutularak yapılan, kişiye özel bir işlem. Bugüne kadar çok büyük bir mücadele verdik ve çok yorulduk. Bu işin en son noktası aşı işlemi. Salgın hastalıklardaki en büyük silahımız aşı. " dedi.

İLK ETAPTA ONLAR AŞILANACAK

Koç, Konya genelinde kamu, üniversite ve özel olmak üzere 33 hastanede ve 216 aile sağlığı merkezinde aşılamaları yaptıklarını aktararak, ilk etapta doktor, hemşire, yardımcı sağlık personeli, laboratuvar çalışanları, sağlık hizmetlerinin verildiği ortamlarda çalışan temizlik personeli, özel diş hekimleri, eczacılar gibi sağlık çalışanlarının randevu alarak aşılanacaklarını söyledi.

İl Müdürü Koç, aşı odalarının saat 09.00-17.00 ve 17.00-00.00 olmak üzere iki vardiyada hizmet vereceğini ifade etti.

KONYA’DAKİ VAKA SAYISINDA SON DURUM

Konya'da da vaka sayılarında önemli bir düşüş olduğunu dile getiren Koç, "Pandeminin pik yaptığı dönemlere göre gerek yoğun bakımlarımız gerek hasta yataklarımız ve polikliniklerimizde yoğunluk önceki aya göre daha azalmış durumda. Yoğun bakımda, hasta yatağında ve poliklinikte izdihama neden olmayacak şekilde bir organizasyonla pandemi süreci düzenli bir şekilde yürütüyoruz." diye konuştu.

230 AŞI ODASI

Konya'da sağlık çalışanları, güncellenen MHRS ve e-Nabız sistemleri üzerinden oluşturacakları randevuyla, aile sağlığı merkezlerine ek olarak Konya merkez ve ilçelerde oluşturulan 230 aşı uygulama odalarında aşı yaptırabilecek.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147