banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da yeni normalleşme nasıl başlayacak?

Konya'da yeni normalleşme nasıl başlayacak? 

01 Mart 2021
Konya'da yeni normalleşme nasıl başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yeni kontrollü normalleşme süreci çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya'da nasıl başlayacak? Okullarda yüz yüze eğitim olacak mı? Restoran ve kafeler açılacak mı? İşte tüm bu soruların cevabı...
Konya'da yeni normalleşme nasıl başlayacak?
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kontrollü normalleşme sürecini başlattı. Erdoğan "Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır. Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek." dedi.
 
KONYA ÇOK YÜKSEK İLLER ARASINDA
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı. Buna göre Konya 'çok yüksek riskli' iller arasında, yani kırmızı kategoride yer aldı.
 
Bakan Koca haritayı paylaştı! Konya 'çok yüksek riskli' iller arasında Bakan Koca haritayı paylaştı! Konya 'çok yüksek riskli' iller arasında
 
KONYA'DA YENİ NORMALLEŞME DÖNEMİNE NASIL BAŞLAYACAK?
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, çok yüksek riskli iller arasında bulunan Konya yeni döneme şu uygulamalarla girecek:
 
- Konya'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bir müddet daha pazar günleri devam edecek.
 
- Ülke genelinde olduğu gibi akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. 
 
- Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek.
 
- Nikah ve nikah merasimi gibi düğünler Konya'da 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. 
 
- Konya'da halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler faaliyetlerine henüz başlayamayacak. 
 
- Kentte sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşların sokağa çıkma süresi artırılacak. 
 
- Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurullarını yapma yasağı Konya'da devam edecek.
 
Konya'da yüz yüze eğitim başlayacak mı? 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kararlara göre Konya'da okullar, tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak. Konya'da genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılabilecek.
 
Konya'da restoran, lokanta ve kafeteryalar açılacak mı?
 
Kovid-19 salgınında çok yüksek riskli olmayan illerde restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek. Ancak Konya'daki bu işletmeler şehrin kırmızı kategoride (çok yüksek riskli) bulunması nedeniyle bu durumdan faydalanamayacak. 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147