BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da korkutan görüntü! Sular çekilince binlerce balık öldü

Konya’nın Akören ilçesinde bulunan May Barajı son bir yılda yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle kuramaya yüz tuttu. Barajda bulunan binlerce balık ölüsü kıyıya vurdu. 

24 Temmuz 2021
 Konya’da korkutan görüntü! Sular çekilince binlerce balık öldü

Akören ilçe sınırlarındaki May Çayı üzerinde sulama ve taşkın önleme amacı ile 1960 yılında inşa edilen baraj, su kotunda 8 kilometrekare göl alanıyla bölgede önemli göletlerin başında geliyor.

Her sene yağmur ve kar suları ile birlikte dolan baraj, son bir yıldır yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle kurumaya yüz tuttu. İçerisinde sazan balığının türlerini barındıran barajda toplu balık ölümleri yaşanmaya başladı.

Oksijensiz kalarak ölen balıklar, içerisinde bir futbol sahası büyüklüğünde su kalan barajda kıyıya vurdu.

Ahmediye Mahalle Muhtarı Hayrettin Altın, yaptığı açıklamada, “Su olmayınca baraj kurudu ve balık ölümleri oldu. Barajda sadece bir futbol sahası büyüklüğünde bir su kaldı. Her sene yağışlarla birlikte dolardı. Ancak son zamanlardaki kuraklık ve yağış azlığı nedeniyle baraj gittikçe çekildi ve kurudu. İlk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayız. İçerisinde aynalı sazan ve kadife dediğimiz balık türleri vardı. Binlercesi öldü.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.