BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da boşaltılan belediye binasının yerine ne yapılacak?

Konya'da boşaltılan belediye binasının yerine ne yapılacak? Başkan Altay açıkladı 

18 Şubat 2021
Konya'da boşaltılan belediye binasının yerine ne yapılacak?

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

"'MERKEZ KÜTÜPHANE YAPMAYI ARZULUYORUZ"

Başkan Altay, bir soru üzerine boşaltılan Büyükşehir Belediye Binasının bulunduğu alanı sosyal amaçlı kullanmayı arzu ettiklerini açıkladı. Altay "Bu konuda henüz zihnimizde bir netleşme olmadı. Başarabilirsek oraya bir merkez kütüphane yapmak istiyoruz. Birkaç taslak proje çizdirdik ama henüz tam olarak üzerinde mutabık kaldığımız bir iş çıkmadı." ifadelerini kullandı. 

YENİ BELEDİYE BİNASI NEREYE YAPILACAK?

Yeni belediye binasının nereye yapılacağı konusunda da çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Altay, "Ankara Yolunda jandarmanın bulunduğu alanla ilgili düşüncemiz oldu. Ancak Eski Sanayi Sitesi'nin taşınmasıyla acaba buraya mı yapsak diye tartışıyoruz. Çünkü banliyö, metro ve tramvay hatlarının merkezi artık burada oluşuyor. Bir taraftan Sille Yolundaki Hamle Tesislerinin olduğu yeri düşünüyoruz. SGK binasının kiralanmasıyla birlikte Konevi Hastanesinin bulunduğu alanda bir kümelenme oluştu. Bu konuyla ilgili çok hızlı hareket etmiyoruz ama gündemimizde yeni bir hizmet binasının yapımı da var. Henüz kamuoyuna açıklayacak bir konuma gelmedi ama üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.