banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya Büyükşehir Belediye binası nereye yapılacak? Başkan Altay açıkladı

Konya Büyükşehir Belediye binası nereye yapılacak? Başkan Altay açıkladı 

12 Nisan 2021
Konya Büyükşehir Belediye binası nereye yapılacak? Başkan Altay açıkladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni belediye binasının yapılacağı yerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bina için eski sanayi alanını işaret eden Altay "Bu konuda çok acele etmiyoruz, Elimizde yapacağımız çok iş var" dedi.
Konya Büyükşehir Belediye binası nereye yapılacak? Başkan Altay açıkladı
    

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kent projelerini anlattığı basın toplantısında soruları da cevaplandırdı. 

YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASI NEREYE YAPILACAK?

Konya Büyükşehir Belediye binasının boşaltılmasının ardından şu anda Konevi Hastanesinin bulunduğu alan ile Eski SGK binasında bir kümelenme oluşturduklarını ifade eden Başkan Altay, yeni binayla ilgili birkaç alternatifin olduğunu, ancak ibrenin Eski Sanayi alanına kaydığını belirtti. 

Başkan Altay "Dönüşüm sürecinin hızlandığı eski sanayi alanında yıkım tamamlandığında yeni gar ve metro istasyonuyla birlikte büyükşehir belediye binamızı da yapalım diye düşünüyoruz. Ancak bu konuda çok hızlı hareket etme gibi bir planımız yok. Bu dönem sadece projesini yapabiliriz. Önümüzde baya bir iş var. Mevcut halimizle bir müddet daha devam etmeyi düşünüyoruz." dedi.


ESKİ REKTÖRLÜK BİNASI ARTIK 'TAŞ BİNA' OLARAK ANILACAK

Eski rektörlük olarak bilinen binanın bundan böyle 'Büyükşehir Belediyesi taş bina' olarak anılmasını istediklerini ifade eden Başkan Altay, restorasyon çalışmaları için kurul süreçlerinin tamamlandığını, orada ziyaretçilerin misafir edilebileceği bir makam ve zemin katta Konya tarihi ve belediye çalışmalarıyla ilgili tanıtım ve müze alanı oluşturmak istediklerini kaydetti. Başkan Altay "Kot farkından dolayı bina çok gözükmüyor ama proje tamamlandığında taş binayı Konyalılara kazandırmış olacağız. Böylece kadim şehir olarak ifade ettiğimiz Konya'da Abdülhamit döneminde yapılmış binaya belediyemizin makamını taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147