banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA 8. BİLİM FESTİVALİ’NDE “NARKOTIR’” VE "EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON ARACI"NA YOĞUN İLGİ

KONYA 8. BİLİM FESTİVALİ’NDE “NARKOTIR’” VE "EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON ARACI"NA YOĞUN İLGİ 

10 Ekim 2021
KONYA 8. BİLİM FESTİVALİ’NDE “NARKOTIR’” VE

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Bilim Festivali, meraklıları için 8'inci kez kapılarını açtı. Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün aileleri ve gelecek nesilleri bilinçlendirmek adına yaptığı “Narkotır” ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı yoğun ilgi gördü.

Yenilikçi, araştırmacı bireylerin yetişmesine destek olmak ve bilimi toplumun her kesimine sevdirmek amacı güdülen etkinliği, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen binlerce öğrenci, öğretmen ve aileler gezdi.

KONYA 8. BİLİM FESTİVALİ’NDE “NARKOTIR’, YAKLAŞIK 5 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Festival alanında sergilenen ve festivali kapsamında vatandaşların bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturması amaçlanan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü “Narkotır” faaliyeti yoğun ilgi gördü.

“NARKOTIR”LA UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI ANLATILDI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik tırı ile fuarda Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayan vatandaşları ağırladı. Festival kapsamında büyükten küçüğe herkese hizmet veren Narkotır’ı her gün yaklaşık bin kişi ziyaret etti ve yaklaşık 5 bin adet el broşürü dağıtıldı. Ziyaretçilere, uyuşturucu madde kullananların yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimleri, ne gibi olumsuzluklara maruz kaldığı ve uyuşturucunun zararları görsel materyaller ile gözler önüne serildi. 

“UYUŞTURUCUYA KARŞI EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME FAALİYETLERİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK”

Konya İl Emniyet Müdürlüğü olarak sahada uyuşturucu ticareti yapanlar ve sokak satıcıları ile mücadelenin yanı sıra farkındalık ve gençleri, uyuşturucu madde konusunda daha bilinçli hale getirmek için eğitim faaliyetlerinin devam edeceği vurgulandı. Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı son bulana kadar yapılan faaliyetlere asla ara verilmeyeceği ifade edildi.  

SİMÜLASYON ARACI EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNİ UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİYOR

Emniyet kemeri konusunda trafik bilincinin oluşması ve emniyet kemeri kullanma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla Bilim Festivaline getirilen simülasyon aracı herkesin ilgi odağı oldu. 
Emniyet Kemeri simülatör aracının çalışma prensibini anlatan Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri, "saatte 5 kilometre hızla tek taraflı olarak takla atan bir aracın takla atma esnasında araç içerisinde bulunan sürücü ve yolcunun kaza anındaki duruş pozisyonları ve hareketini gösteriyor. Emniyet kemeri takılı değilse sürücü ve yolcu araç içerisinde sağa sola çarparak bir kaza ile karşı karşıya kalıyor. Ölüm ve yaralanma olayları bu şekilde meydana geliyor. Eğer emniyet kemeri takılı ise araç içerisinde sürücü ve yolcu koltukta sabit bir şekilde bekleyerek ve sağa sola çarpmaz. Kaza ve yaralanma olayları da azalacaktır” şeklinde ifade etti.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147