BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya- Karaman YHT hattında test sürüşlerinde sona doğru

Konya ile Karaman arasındaki seyahat süresini 35 dakikaya düşürecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattında test sürüşleri ve kontroller sürüyor. 

02 Mart 2021
Konya- Karaman YHT hattında test sürüşlerinde sona doğru

Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattında sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman hattının 102 kilometrelik kısmı üzerinde test sürüşlerinin geçen ay başlandığını duyurmuştu.
 
Konya için tarihi gün! Bugün başladı Konya için tarihi gün! Bugün başladı
 
Saatte 200 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen hızlı tren hattı ile Konya-Karaman arasında 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek.
 
Hatta test sürüşlerinde sona gelindiği, Karaman Tren Garında da son kontroller yapılarak eksikliklerin giderildiği belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.