banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KOMEK Makine Müzesi ile Tarihe Yolculuk

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde açılan makine müzesi, ziyaretçileri keyifli bir tarihi yolculuğa çıkarıyor. Mengene Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nde sergilenen çalışır durumdaki emektar dikiş makineleri ve ütüler kursiyerler için eğitim amacıyla da kullanılıyor. 

22 Mart 2021
KOMEK Makine Müzesi ile Tarihe Yolculuk

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan makine müzesi ile tarihi miras yaşatılıyor.

Seydişehir’de yaşayan İbrahim Yiğit isimli bir vatandaş tarafından KOMEK’e bağışlanan 20 adet tarihi dikiş makinesi Büyükşehir Belediyesi Mengene Aile Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (ASEM) sergileniyor. Türkiye’nin en eski modellerinden meydana gelen makinelerini görenler adeta tarihe tanıklık ediyor.

Çalışır durumda olan dikiş makineler kursiyerler tarafından eğitim amaçlı da kullanılırken; ziyaret edenlerin ilginç bir sergiye tanıklık etmesini sağlayan müze, pandemi kurallarına uygun olarak ziyaret edilebiliyor.

Dikiş makinesi, ütü gibi eski makinelerini vermek isteyenler, Büyükşehir Belediyesi Mengene ASEM Kurs Merkeziyle iletişime geçebiliyor. Müzeye makine bağışında bulunanlar için bir anı ve teşekkür duvarı da hazırlanıyor.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147