BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kaymakam Aydın ERDOĞAN Öğretmenler Günü mesajı

Kaymakam Aydın ERDOĞAN 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile kutlama mesajı yayımladı. 

23 Kasım 2020
 Kaymakam Aydın ERDOĞAN  Öğretmenler Günü mesajı

‘’24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ ni kabul ettiği gündür.
Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi' nin yayımlanması ile resmileşmiştir.
Fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan bu özel günde, öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemi ve değerini anlamak gerekmektedir.
Çocukların, ailelerinin ardından kendilerini en güvende hissettiği ortam olan okullarda, eğitim veren binlerce öğretmen, anne ve babaların ardından öğrencilere birer abi, bazen abla ve her daim eğitici olarak öğrencilerin hayatta bir yere gelebilmesi için çabalamaktadırlar.
Eğitimin en önemli parçası olan ve geleceğin neslini inşa etmede en büyük etkisi olan Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize ise Allah’ tan rahmet dilerim’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.