banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kaybolan çocuk kar mağarası yaparak hayatta kaldı

Kanada'da ailesiyle beraber ormanda gezintiye çıkan çocuk kar arabasıyla birlikte kayboldu. Kurtarma ekipleri çocuğun dondurucu soğukta geceyi geçirmek için kar mağarası yaptığını ve bu sayede hayatta kaldığını aktardı. 

19 Ocak 2021
Kaybolan çocuk kar mağarası yaparak hayatta kaldı

"Olaylar kötüye gittikten sonra her şeyi doğru yaptı." Bu ifadeler Kanada'da kaybolan bir çocuğu bulan arama kurtarma ekibine ait.

Kanada'nın British Columbia bölgesinde ailesiyle birlikte karlı ormanda gezintiye çıkan çocuk gruptan ayrıldı.

Kar arabasıyla ormanda gezinen çocuk buluşma yerine dönmeyince ailesi yetkililere haber verdi. Bölgeye giden arama kurtarma ekipleri 17 yaşındaki çocuğu aramak için çalışmalara başladı.

Saatler sonra bulunan çocuğun hayatta kalma becerileri yetkilileri şaşırttı. Çocuğun dondurucu soğukta geceyi geçirmek için kendisine kar mağarası yaptığı görüldü. Yetkililer çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

KAR MAĞARASI NEDİR?

Kar mağarası konaklama amacıyla karın kazınarak yatılabilecek bir alanın yaratılmasıdır. Kar mağaraları dışarıdaki sıcaklıktan bağımsız olarak genellikle 0 ve -2 derece arasında sabit kalırlar.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147