BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KARIN ÇATLAKLARINDAN KURTULMANIN EN ETKİLİ YOLU: KARIN GERME

KARIN ÇATLAKLARINDAN KURTULMANIN EN ETKİLİ YOLU: KARIN GERME 

28 Aralık 2020
KARIN ÇATLAKLARINDAN KURTULMANIN EN ETKİLİ YOLU: KARIN GERME

Hamilelik dönemi sonrasında karın deriniz üzerinde çatlaklar ve sarkma mı oluştu? Yoksa karın bölgesindeki fazla kilolarınızı mı verdiniz? Kadınları oldukça rahatsız eden karın çatlakları deformitesinden kurtarmanın en etkili yolu olan karın germe ameliyatı ile dünya üzerinde her yıl binlerce kadın eski güzelliğine geri kavuşuyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla ARVAS karın çatlaklarından kurtulmanın en efektif çözümünün karın germe ameliyatı olduğunu belirtiyor.

Karın Germe Nedir?

Göbek deliğinin alt bölümünde bulunan deformasyona uğramış, çatlak görünümüne sahip, cilt kalitesi düşük, sarkma ve bozulma meydana gelen derinin, cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. Çoğu kadında doğum sürecinden sonra karın bölgesinde çatlaklar meydana geliyor. Derinin elastikiyetinin fazla ya da az olması tamamen genetik miras ile ilgilidir. Bazı kadınlarda gebelik süresince çatlak önleyici ürünler kullanılsa da çatlamanın önüne geçilemeyebilir. Bu durumda karın çatlaklarının giderilmesini karın germe ameliyatıyla sağlamaktayız. Karın germe ameliyatıyla düz ve sıkı bir karın bölgesi oluşturularak kişinin fit görünmesi sağlanır.

 

Karın Germe Ameliyatları Kaç Şekilde Uygulanır?

Karın germe ameliyatı tam karın karın germe ve mini karın germe olarak iki kısma ayrılıyor.

Karın derisinde çoklu gebeliklerden kaynaklanan ya da ciddi kilo verme sonrasında aşırı bir sarkma görülüyorsa, karın bölgesi pubis bölgesinin üzerine doğru inmişse o zaman Tam Karın Germe ameliyatıyla karın bölgesi düzleştiriliyor.

Kadınların çoğunluğunda tam karın bölgesinde değil, göbek deliğinin altındaki bölümde sarkma meydana gelir. Bu gibi küçük sarkmalarda gevşemiş alt karın derisi Mini Karın Germe Operasyonuyla rahat bir biçimde şekillendiriliyor.

Karın Germe İçin Uygun Kişiler Kimlerdir?

Tam karın germe ameliyatını karın bölgesinde olmasından çok daha fazla yağlanma olan kişilere, birden fazla doğum yapmış ve karnında gözle görülür derecede ve fazla oranda çatlak bulunan, karın derisi sezaryen kesisi olarak adlandırılan bölgenin altına doğru sarkmış görünüyorsa o zaman tam karın ameliyatından rahatlıkla bahsedebiliriz.

Çoklu doğum yapmamış ancak genetik olarak yine de sarkma bulunuyorsa ve tam karındaki kadar büyük değil de göbek deliğinin altından aşağıya doğru bir sarkma varsa o zaman mini karın germe ameliyatını öneriyoruz.

Karın germe ameliyatları sarkık karın derisine yönelik bir operasyon olduğu için, ameliyattan önce hastalara spor ve diyetle biraz zayıflamalarını ve karın bölgesindeki derinin iyice içinin boşalmasını önermekteyiz. Kalan karın yağlarınızı Vaser liposuction yöntemiyle alıp, sarkmış ve gevşemiş karın derinizi çok daha düzgün ve gergin bir şekilde forma sokabiliyoruz.

 

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın Germe ameliyatları hastane koşullarında gerçekleştirilir. Tam Karın Germe ameliyatında genel anestezi kullanılırken, mini karın germe operasyonunda sedasyon adı verilen uyku hali uygulanıyor. Karın germe operasyonu, alınacak derinin büyüklüğüne göre 4 ile 6 saat arasında sürüyor.

Karın germe ameliyatlarında sezaryen çizgisi dediğimiz yere yatay olarak gerçekleştirdiğimiz bir kesi uyguluyoruz. Kesilen deri tam karın germede meme altına, mini karın germede göbek deliğinin olduğu bölüme kadar kaslardan ayrılıyor. Karın bölgesindeki yağ fazlalıkları alınıp kaslar birbirine doğru yakınlaştırılıyor ve dikilerek sağlamlaştırılıyor. Daha sonra açılan deri de gergin bir şekle getirilip kesi yapılan yere dikilerek fazlalığı çıkartılıyor. Göbek deliğinin kaybolması durumunda minik bir yapay göbek deliği oluşturularak estetik olarak karın bölgesinin bütünsel görünmesi sağlanıyor.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası

Operasyondan sonra karın bölgesi hekim tarafından sıkı bir şekilde bandajlanıyor.  Bandaj, oluşabilecek şişme, ödem ve kanama riskini en aza indirmek için uygulanır. Hastanın operasyondan sonra 1- 2 gece hastanede kalması gerekiyor İkinci günden sonra evine taburcu olan hastaya ilk bir hafta boyunca yürürken eğik yürümesini, yatarken bacaklarının altına kalın yastık desteği konularak yukarıya kaldırılmış olarak yatması öneriliyor. Dizlerin bükülü olması ya da yürürken eğik biçimde yürünmesi karın bölgesi gerginliğini azaltıyor ve buna bağlı olarak acı derecesini de azaltıyor.

Hastanın bandajları çıkarıldıktan sonra özel bir korse giymesi sağlanıyor. Bu korse, şekillendirilen karın bölgesinin formunu korumasını sağlıyor

Karın Germe Fiyatları

Karın Germe ameliyatında fiyatlar yapılacak olan operasyonun şekline göre değişebiliyor. Tam karın germe ve mini karın germe ameliyatlarında liposuction kullanılmasına ya da meme operasyonuyla kombine edilmesi durumunda fiyatlarda değişiklik olabiliyor.

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla ARVAS tarafından detaylandırılan Karın Germe için Quartz Poliklinik 0212 241 46 24 numaralı telefon hattımızı arayabilirsiniz. Polikliniğimizden Karın Germe Ameliyatı fiyatları hakkında bilgi alabilir, muayene randevusu oluşturabilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.