banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İslami Dayanışma Oyunları İçin Geri Sayım Başladı

İslami Dayanışma Oyunları İçin Geri Sayım Başladı 

09 Ağustos 2021
İslami Dayanışma Oyunları İçin Geri Sayım Başladı

İslam İşbirliği Teşkilatı İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından dört yılda bir organize edilen ve beşincisi Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2021 İslami Dayanışma Oyunları için geri sayım başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi, 9-18 Ağustos 2022’de gerçekleştirilecek oyunlar için şehir genelindeki elektronik bilgilendirme ekranlarında geri sayım sayacı yayınlamaya başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sabırsızlıkla ve heyecanla oyunların başlamasını bekliyoruz. Altyapımızla ve tesislerimizle organizasyona en iyi şekilde hazırlanıyoruz. 1 yıl sonra tüm dünya hoşgörü ve kardeşliğin şehri Konya’nın muhteşem misafirperverliğini daha yakından görmüş olacak.” dedi.

Pandemi nedeniyle ertelenen 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisi 2022 yılında 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2021 İslami Dayanışma Oyunlarının şehirde bu zamana kadar düzenlenmiş en büyük organizasyon olacağını söyledi. Normal şartlarda bu yaz başlaması gereken, ancak pandemi nedeniyle 2022 yılı Ağustos ayına ertelenen oyunlar için bugün itibariyle 365 gün kaldığını ifade eden Başkan Altay, “56 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılımı ile 10 gün sürecek oyunlar, İslam dünyasının en kapsamlı ve en büyük organizasyonu olarak kabul ediliyor. İslam ülkeleri arasında kardeşliği, birliği ve beraberliği tesis etme adına bu organizasyonun önemi çok büyük. Oyunların ülkemize ve şehrimize kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na tekrar şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konya’nın uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya alışık bir şehir olduğunu da kaydeden Başkan Altay, “Sabırsızlıkla ve heyecanla oyunların başlamasını bekliyoruz. Altyapımızla, mevcut ve inşası devam eden tesislerimizle organizasyona en iyi şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah 1 yıl sonra tüm dünya hoşgörü ve kardeşliğin şehri Konya’nın muhteşem misafirperverliğini daha yakından görmüş olacak. Beşincisi şehrimizde düzenlenecek bu önemli organizasyonun hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, oyunlara bir yıl kalması nedeniyle Mevlana Meydanı’na kurduğu mobil dijital ekranda ve şehir genelindeki elektronik bilgilendirme ekranlarında geri sayım sayacı başlattı.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147