BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Kurban Bayramı’nın da gelmesiyle ikinci el arabaya olan talep iki katına çıkarken Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık’tan sektöre ilişkin son değerlendirmeler geldi. 

18 Temmuz 2021
İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık ikinci el araba alacaklara kötü haberi “İkinci elde düşüş olmaz” sözleriyle kötü haberi verdi.

Koronavirüs salgınıyla beraber sıfır araç üretimindeki azalmanın karşısında talepteki artış sıfır araç fiyatlarının tavan yapmasına neden olurken vatandaş ikinci el arabalara yöneldi. Sıfır araba alamayan vatandaşlar ikinci el arabada talep fazlası oluşturmaya başlayınca ikinci el araba fiyatları da neredeyse 3 katına çıktı. Koronavirüs aşısının dünya genelinde yapılmaya başlaması ekonomilerin açılmasına tekrar üretim faaliyetlerinin başlamasını da beraberinde getirirken ikinci araba fiyatlarının düşmesini bekleyen vatandaşlar hüsrana uğradı. Kurban Bayramı öncesi ikinci el araba fiyatlarını inceleyen tüketiciler araba fiyatlarının düşmek bir yana daha da yükseldiğini gördüler.


 
Son gelişmeler ışığında ikinci el piyasasında olup bitenleri Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık anlattı. Yanık ikinci el araba almak için bekleyen vatandaşlara “kinci elde düşüş olmaz. Biz düşmeden vazgeçtik, stabil hale getirmek istiyoruz.” Sözleriyle kötü haberi verdi.,

Hakan Yanık ikinci el araba piyasasının artan fiyatlara rağmen hareketli olduğunu belirtirken “Fiyatları sabitleyemiyoruz. Yaşanan kısır döngü ve fiyatların yükselmesi işlerimizi sekteye uğratsa da beklediğimiz satışa ulaşıyoruz ama kar marjlarımız bitme noktasına gelmiş durumda. Fiyatların artmasında en büyük etmen olarak galericiler gösteriliyor ancak galericiler fiyatların artışından hiçbir şekilde memnun değil. Yaptığımız ticarette devamlı bir artış olursa sermayemizde erime meydana gelir. 50 bin liraya aldığımız arabayı 55 bin liraya satıyoruz, sonra gidip 57 bin liraya alıyoruz. Türkiye genelinde 150 bine yakın oto alım satımı yapan esnafımız var, bunlar mağdur olmakta. ” Sözleriyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.