BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

GENÇ DOSTU ŞEHİRLER KONGRE VE SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GENÇ DOSTU ŞEHİRLER KONGRE VE SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  

26 Ağustos 2021
  GENÇ DOSTU ŞEHİRLER KONGRE VE SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğinin ev sahipliğinde Ankara ATO CONGRESIUM’da “Genç Dostu Şehirler Kongre  ve Sergisi” 24-25 -Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı etkinliğe yurt içinden ve yurt dışından bir çok konuşmacı ve ziyaretçi katıldı. Açılış sempozyumunun konuğunun Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın olduğu etkinlikler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TBB Başkanı Fatma Şahin ana oturumda açılış konuşmacısı olarak yer aldı.
 
Açılış konuşmalarının öncesinde, 15 yaşındaki piyanist Tarık Kaan Alkan, Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Muhammed Emre Genç ile Şiir Yarışması Birincisi Münibe Rana Şirin sahne performansı sergiledi.
Kongrenin açılışında katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışkan ve üretken gençlerin gelecek için umut olduğunu ifade ederek; “Bu salonda özgüven abidesi genç bir nesil görüyorum. Bu salonda 15 Temmuz gecesi elinde bayrağı, göğsünde imanıyla darbecilere meydan okuyan, milletimizin yüz akı, cesur bir gençlik görüyorum. Bu salonda ülkesi için hayal kuran, ufku açık, vizyonu geniş, ideal ve iddia sahibi, dirayetli bir gençlik görüyorum. Türkiye'nin sizin gibi gençleri olduğu müddetçe yarınlarımız inşallah bugünden çok daha parlak olacaktır. Bu millet çalışan, üreten gençlere sahip olduğu sürece geleceğine her zaman umutla bakacaktır. Hem şehircilikte geldiğimiz noktayı tartışacak hem de daha müreffeh, daha yaşanabilir şehirleri inşa etme hususunda gençlerimize kulak vereceğiz.” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasının ardından ödüle layık görülen 22 belediyeye ödüllerini takdim etti.
 
Ödül alan belediyeler ve projeler şöyle ise belirlendi:
 
Sarıoğlan Belediyesi “Bağımsız Gençler”, Akyurt Belediyesi “Alfa Genç Kart ve Mobil Uygulama Projesi”, Mezitli Belediyesi “Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi”, Seyhan Belediyesi “Uluslararası Gençlik Merkezi - Seyhan Teknogenç”, Toroslar Belediyesi “Teknotoroslar”, Başakşehir Belediyesi "Happiest" Gençlik Kulübü, Mamak Belediyesi “Potansiyelini Fark Et ve Hayata Taşı” Sosyal Uyum Projesi, Sancaktepe Belediyesi “Stüdyo-Z”, Amasya Belediyesi “Sosyal Gençlik Hareketi”, Kastamonu Belediyesi “Gençlik ve Kültür Merkezi”, Keçiören Belediyesi “O İş Bende!”, Esenler Belediyesi “Genç Yetenek”, Denizli Büyükşehir Belediyesi “Denizli Genç 2023”,Trabzon Büyükşehir Belediyesi “Trabzon Bb Kuluçka Merkezi”, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Balıkesir Dijital Gençlik Merkezi”, Kayseri Büyükşehir Belediyesi “Geleceğin Mucitleri”, Konya Büyükşehir Belediyesi “Kapsül Teknoloji Platformu”, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi “Sosyal Girişimcilik ve Gençlik Merkezi”, Bursa Büyükşehir Belediyesi “Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü Mobil Uygulaması”, Manisa Büyükşehir Belediyesi “Genç Bakış”, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi “Genç Start-Up Diyarbakır”, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yazılım Köyü”.
 
 
Sergide belediyeler gençlere yönelik gençlerle birlikte yaptıkları projeleri ve ürünleri sergilerken , Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı  gibi bakanlıklar ve TÜBİTAK, ASELSAN, TOGG  gibi kurum, kuruluşlar da proje çalışmalarını sergilediler. 
 
GENÇ DOSTU ŞEHİRLER KONGRE VE SERGİSİ'NDE MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STANTLARINA YOĞUN İLGİ
Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi"nde Millî Eğitim Bakanlığı da öğrencilerin özgün projeleri ve gençlere yönelik etkinlikleriyle yer aldı. Stantlarda paylaşılan öğrenci çalışmaları ve etkinliklerine katılımcılar büyük ilgi gösterdi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.