banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Filyasyon denetiminde, okul müdürüne ceza soruşturması

Bir ilimizde yaşanan olayda, karantina süresince filyasyon ekiplerinde yer alan personelin denetleme görevlerini yapmadığını belirten bir vatandaşın yaptığı şikayet sonrasında, denetimi yapmadığı belirtilen okul müdürü hakkında Savcılıkça soruşturma başlatıldı 

25 Eylul 2021
Filyasyon denetiminde, okul müdürüne ceza soruşturması

Memurlar Nette yer alan haberde Bir ilimizde 2020 yılı sonunda yaşanan olayda, karantinada olmasına rağmen karantina sürecinin başlangıcından itibaren filyasyon ekiplerinde yer alan okul müdürünün kendilerini denetlemeye gelmediğini iddia eden bir vatandaş, polis çağırmış ve tutanak tutturmuştur.

Şikayete konu olayda görevli okul müdürünün, İSDEM uygulamasından "izolasyon kurallarına uyuyor" şeklinde veri girişinde bulunduğu tespit edilmiştir. Şikayet edilen okul müdürü, okulda görevi olduğu için karantinadaki kişiyi telefonla aradığını ve bir ihtiyacı olup olmadığını sorduğunu beyan etmiştir.

Filyasyon ekibinde görevli kişi, tutanağın kaymakamlığa ulaşması sonrasında kaymakamlıkça soruşturma izni vermiş ve verilen soruşturma iznine yapılan itiraz Bölge İdare Mahkemesince reddedilmiştir.

Memurlar.net olarak edindiğimiz bilgiye göre, Savcılık, karantinada olan vatandaşın yerinde izlenmediğini sadece telefonla arandığını belirterek, okul müdürü görevi kötüye kullanmaktan (3 aydan 1 yıla kadar) hapis istemiyle geçtiğimiz aylarda dava açılmıştır

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147