BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Fahrettin Yokuş, gündeme getirdi: Konya’da oksijen tükenmesi sonucu 8 hasta öldü mü?

İyi Partili Yokuş, yeniden gündeme getirdi: Konya’da oksijen tükenmesi sonucu 8 hasta öldü mü? 

21 Aralık 2020
Fahrettin  Yokuş, gündeme getirdi: Konya’da oksijen tükenmesi sonucu 8 hasta öldü mü?

İyi Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya'daki ölümlerle ilgili TBMM Başkanlığı'na sunduğu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede şu soruları yöneltti:
 
"Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 19 Temmuz gecesi yaşanan ve oksijenin tükenmesi neticesinde servislerde ve yoğun bakımlarda yatmakta olan 8 koronavirüs hastasının öldüğü iddiaları üzerine savcılık soruşturma başlattı. Konya İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında oksijenin tükendiği kabul edilmiş, gece yarısı Ankara'daki firmadan acil oksijen istendiği, ancak aracın yolda arızalandığı, çevre hastanelerden oksijen tüpü taşındığı ve sonuç olarak 'İlgili tarihte alınan tedbirlerle oksijen sisteminde hiçbir aksaklığa meydan verilmemiştir. İddialar mesnetsizdir' denilmiştir. 19 Temmuz gecesi yaşanan olay İl Sağlık Müdürlüğü'nce bilinmesine rağmen, olaydan 4 ay sonra savcılığın belge istemesi idari bir eksiklik değil midir? Neden Konya İl Sağlık Müdürlüğü olaydan sonra inceleme başlatmamıştır?"
 
 
KAMU ZARARI VAR
 
"Konya Selçuklu'da bulunan eski numune hastane binası ve içindeki malzemeler Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne devredilerek ek hizmet binası olarak hizmet vermeye başladı. Pandemi hastanesine dönüştürülen hastanedeki malzemeler kırılıp sökülerek Milli Emlak'a hurda olarak verildi. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü hakkında bir soruşturma açtınız mı? Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, yeni açılan Şehir Hastanesi'ne yüzlerce demirbaş, sarf malzeme ve birçok tıbbi cihazın getirildiği, yüklenici firmanın birçok eksiğine rağmen Şehir Hastanesi'nin hizmete açıldığı bilinmektedir. Şehir Hastaneleri tıbbi teçhizatlarıyla tam teşekküllü teslim edilmelidir. Buna rağmen eksik teslim edilmesi kamu zararıdır. Sorumlular hakkında soruşturma açmak gerekmez mi?"
 
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İDDİAYI YALANLAMIŞTI
 
Konya İl Sağlık Müdürlüğü, iddianın ilk ortaya atıldığı dönem bir açıklama yapmış, “İlgili tarihte alınan tedbirlerle oksijen sisteminde hiçbir aksaklığa meydan verilmemiştir. İddialar tamamen mesnetsizdir.” demişti.
 
Konya'da 'Hastane sisteminde oksijen bitti, 8 entübe hasta öldü' iddiasına jet yalanlama geldi Konya'da 'Hastane sisteminde oksijen bitti, 8 entübe hasta öldü' iddiasına jet yalanlama geldi
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.