BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Eski uzman çavuş Konya ve Denizli’de dolandırıcılık suçundan yakalandı

Eski uzman çavuş Konya ve Denizli’de dolandırıcılık suçundan yakalandı 

21 Kasım 2020
Eski uzman çavuş Konya ve Denizli’de dolandırıcılık suçundan yakalandı

Konya ve Denizli'de telefonda kendisini jandarma astsubay olarak tanıttığı iki kişiyi dolandırdığı iddia edilen zanlı gözaltına alındı. Şüpheli, meslekten ihraç edilen eski uzman çavuş çıktı.

Sarayköy ilçesine bağlı Ahmetli Mahallesi'nde yaşayan 84 yaşındaki emekli Adem Tunç, karakola başvurarak telefonda kendisini "jandarma astsubay" olarak tanıtan ve "İsminiz cinayet soruşturmasına karışmış. Ölen kişinin paralarının sende olduğunu öğrendik. Paraları kontrol ettikten sonra soruşturmanın ardından iade edeceğiz." diyen kişiye 50 bin lirasını kaptırdığını bildirdi.

KAMERALARDAN KİMLİĞİ, SONRA DA EVİ BELİRLENDİ

Denizli Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Sarayköy Jandarma Komutanlığı ekipleri araştırma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, zanlının kent merkezinde saklandığı evi belirledi. Şüpheli E.Ç. (32) eve düzenlenen operasyonda yakalandı. 

ŞÜPHELİ ESKİ UZMAN ÇAVUŞ ÇIKTI

Bir dönem uzman çavuşluk yaptığı belirtilen şüphelinin, uyuşturucu ve benzeri suçlar nedeniyle 2 yıl önce meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

KONYA’DAN DA 100 BİN LİRA DOLANDIRMIŞ  

Ekiplerin yaptığı araştırmada zanlının aynı yöntemle Konya'nın Akşehir ilçesinde yaşayan M.T'nin de 100 bin lirasını dolandırdığı ortaya çıktı.

Emekli Adem Tunç, zanlının yakalanması dolayısıyla sevinçli olduğunu belirterek, dolandırıcılara karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.