BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Emeklilerin yarısı “asgari”nin de altında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre emeklilerin yüzde 49,31’i asgari ücretin altında maaşlar alarak yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. 

02 Aralık 2020
Emeklilerin yarısı “asgari”nin de altında

Türkiye’de yıllarca çalışıp alın teri döken ve ülke ekonomisine katkı sağlayan emeklilerin yarısı, açlık sınırının altında kalan asgari ücretten bile düşük ücretler alıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın emekli aylıkları ile ilgili 2020 verileri emeklilerin içine düştükleri geçim sıkıntısını gözler önüne serdi. Türkiye’de emeklilerin yüzde 49,31’i, açlık sınırının altında olan 2 bin 304 lira olan asgari ücretin bile altında bir maaş ile hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

İKİ YIL İÇİNDE 4 KAT ARTTI
* Emeklilerin yarısının asgari ücretin altında yaşamlarını sağlamaya çalışmasını gözler önüne seren Bakanlığın verilerinde daha vahim bir tablo daha ortaya çıktı. Buna göre asgari ücret altında maaş alan emeklilerin oranı 2018 yılında yüzde 11,9 iken, sadece iki yıl sonra bu oran 4 kat artarak 2020 yılında yüzde 49,31’e yükseldi

“HÜKÜMET BİZİ DAHA NE KADAR GÖRMEZDEN GELECEK?”
Emeklilerin yaşadıkları geçim sıkıntısı, yaşanan ekonomik kriz ve pandemi koşulları ile de daha kötüye gitmeye başladı. Gazetemize konuşan emekliler, farklı sosyal güvenlik kurumlarından emekli olsalar bile aynı yoksulluğu paylaştıklarını kaydetti. Ülke ekonomisinin içine girdiği çıkmaz nedeniyle kendilerinin çok daha zor günler yaşadıklarını belirten emekliler, “Hükümet daha ne kadar bizi görmezden gelecek?” diye sorarak tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: Milli Gazete

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.