banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Duydunuz mu? Seydişehir’e yeni hastane yapılacak mışş?

Duydunuz mu? Seydişehir’e yeni hastane yapılacak mışş? 

30 Eylul 2021
Duydunuz mu?  Seydişehir’e yeni hastane yapılacak mışş?

“Mışşş” diyerek bitirdim çünkü Seydişehir Devlet hastanesi gerek doktor eksiliği gerek hastane inşaatı ile son on yılda İlçe kamuoyunun gündeminden hiç düşmeyen bir yara…

Biliniyor ki hastane yerel Siyasiler tarafından en çok müdahale edilen bir kurum… olumsuzlukların baş sebebi bu olabilir mi?

Malumunuz Seydişehir de iki hastane vardı birleştirildi yasa gereği tek hastane oldu.

Zannettik ki sağlıkta daha güzel hizmet alımı olur olmalıydı ama olmadı. 

Yetmedi 2011 Ekiminde Seydişehir’e daha güzel hizmet verecek yeni bina hastane binası yapılması karar verildi. 

Başlangıçta 50 yataklı olması planlanan hastane, sonradan 75’e çıkarıldı.  2011 yılında temeli atılması beklenen Hastane çeşitli sebeplerden dolayı 3 yıl rötarlı olarak 2014 yılına kaldı.

Temel atma  töreni ise kompleks kaprise sahne olmuştu.  Seydişehir Kaymakamı olan Sevgili dostum Kemal İnan  beyin  koltuğu Seydişehir’in kaderine 20  yıl müdahale  eden  Eski vekil  Harun Tüfekçi tarafından protokolden adeta atılmıştı.

 Aynı günlerde Konya il sağlık Müdürü ile hastanede inşaatında incelemede bulunan Eski vekil  Harun Tüfekçi  yaptığı açıklamada, "Bölge insanımıza daha geniş bir alanda evladiyelik bir bina yapılsın istedik. İl Sağlık Müdürümüz bize destek verdi. Yapılan hastanemiz en az 20 yıl Seydişehir'e hizmet versin istedik. Halen hizmet veren mevcut 150 yatak kapasiteli hastaneyle birlikte toplam 250 yatağa ulaşacaktır. Seydişehir bir daha hastane sorunuyla karşı karşıya kalmasın istedik; yapılan iş yüzde 90'ı geçti. Tahminimize göre 2015 yılı Haziran ayında hizmete girecek" dedi.

Eski vekil  Harun Tüfekçi yaptığı   başka   bir açıklamada, “8 bin 500 metrekare ile başladık; eksikliklerinden dolayı yeterli görmeyince projeyi değiştirerek 15 bin metrekare kapalı alana çıkardık. Bölge insanımıza daha geniş bir alanda evladiyelik bir bina yapılsın istedik. İl Sağlık Müdürümüz bize destek verdi. Yapılan hastanemiz en az 20 yıl Seydişehir’e hizmet versin istedik. Halen hizmet veren mevcut 150 yatak kapasiteli hastaneyle birlikte toplam 250 yatağa ulaşacaktır. Seydişehir bir daha hastane sorunuyla karşı karşıya kalmasın istedik; yapılan iş yüzde 90’ı geçti. Tahminimize göre 2015 yılı Haziran ayında hizmete girecek” dedi.

 Ve öngörülenden üç yıl sonra 21 Haziran 2018 “Seydişehir halkına daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak adına, Seydişehir Devlet Hastanesi 75 yataklı yeni ek binamızda acil servisimiz, yataklı servislerimiz ve yoğun bakımımızı hizmete açtık.”açıklaması yapıldı.

Sonra ne oldu Açtık açmasına ama hastanenin sorunları bir türlü bitmedi bölgenin coğrafi durumu gözetilmeden yapılan proje sonucu hastanenin çatısı akmaya başladı kaplamalar uçmaya başladı uzun yıllar Seydişehir’e hizmet verme sloganı ile yapılan hastane dökülmeye başladı Ek ödenekler yeni ödenekler vs ile hizmete açıldı. 

Ve bugün 30 Eylül 2021 yeni bir haber okuyorsunuz  “Girişimler Sonuç Vermeye Başladı Seydişehir Devlet Hastanesi 75-125 yataklı yeni ana bina yapım ihalesi 1 Kasımda yapılacak. “

Eeee ne diyenim “Seydişehir’e hayırlı olsun” geçen dönemde yaşanan sorunlar yaşanmadan Seydişehir’e yakışan Seydişehir çografi şartlarına uygun bir hastane binası yapılır.

Seydişehir de  yaşayan   bir    vatandaş olarak 

Çevre ilçelerdeki kalitede   bir hastanemiz  olur

Tüm branşlarda  doktor sıkıntısı  olmayan  bir hastane  olur.

Gelen hastaların sürekli Konya’ya  sevk edilmediği yerinde   müdahale  edildiği  bir hastane  olur. Siyasilerin hasta   randevusu için şirket elamanı alımı için müdahale    edemediği bir  hastane olur.

Liyakat ve  Başarı   baz  alınarak Çalışanlarının  siyasi Sebeblerden  dolayı  kategorize  edilmeden   daha  rahat ve huzurlu   bir ortamda  çalışacakları   bir hastane  olur.-

 Etibank Özelleşirken  Seydişehir için  çok iyi  olduğu söylenen  özelleştirme ile Seydişehir’in yarısını ETİ Aş verdikten sonra   hastanenin yanında  helikopter  pistini  eti banktan  alamayan siyasilere  ragmen Helikopter pistinin olduğu bir hastane  olur..

Olur olmasına Rağmen bu siyasiler Önceki hatalarından ders  çıkartarak  Hastane  konusunda   eski hatalarını  yapmazlar umarım…

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147