banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Doğaseverler Feriziine Mağarasına tırmandı

Seydişehir Beyşehir ve Konya Bölgesinden bir grup doğa sever firezine mağarasına tırmandı. 

22 Kasım 2021
Doğaseverler  Feriziine  Mağarasına  tırmandı

Beyşehirli doğa tutkunları etkinliklerini keşfettikleri yeni rotalarla sürdürüyor.
Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği tarafından her hafta sonu farklı bir doğal ya da tarihi mekana düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliklerinin son adresi Seydişehir ilçesindeki ünlü Kuğulu Park ve Ferzene Mağarası oldu.
Beyşehir Treeking Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’na üye doğaseverlerin katıldığı etkinlikte, sonbahar mevsiminde büyüleyen bir manzara sergileyen Seydişehir Kuğulu Park gezilirken, Ferzene Mağarası da katılımcıların yoğun ilgisini çekti.
Beyşehir Kültür, Turizm ve Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, etkinliğe katılan doğaseverlerin 6 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptığını belirtirken, gezme ve yakından görme imkanı bulduğu Kuğulu Park ve Ferzene Mağarası’nı çok beğendiğini, hayran kaldığını dile getirdi.
Kuğulu Park’ın İç Anadolu’nun Antalya’ya açılan bir kapısı konumunda olduğunu, tabiatı ve iklimiyle bir doğa harikası köşelerden birisi olduğunu vurgulayan Büyükkafalı, şunları kaydetti:
“Özellikle yaz döneminde aynı anda binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayabilecek bir kapasitesi olan ve gün boyu vakit geçirilebilecek bir mesire alanı olan Toros Sıra Dağlarının eteğinde bulunan Kuğulu Park’ta görenleri büyüleyen bir yapay gölet ve şelale de mevcut.
4 mevsim bir doğa harikası olan ve ilçe turizmine büyük katkı sağlayan bu parkı doğa tutkunlarımızla buluşturduk, tanıttık.
Bir başka rotamız olan Kuğulu Göl’ün güneybatısındaki Ferzene Mağarası da ilçe merkezine 5 kilometre mesafede yer alıyor.
Uzunluğu 346 metreye bulan bu mağaranın giriş kısmındaki yan duvarlarında oyma şekilleri ile bölgede sarkıt ve dikitlerle yapılmış çeşitli büyüklükte su depolarının oluştuğunu da yakından görme imkanı bulduk.
Düzenlediğimiz etkinliklerle her hafta sonu katılımcılarımızla bir farklı rotayı keşfetmeye çalışıyoruz.
Katılımlarından dolayı tüm doğaseverlerimize, destek ve katkılarından dolayı ise belediyemize ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147