banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dişlerinizi beyazlatmak ister misiniz?

Evde kullanabileceğiniz birçok malzeme ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. 

05 Ekim 2021
Dişlerinizi beyazlatmak ister misiniz?

Evde kullanabileceğiniz birçok malzeme ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Dişlerimizin sağlığı için öncelikle dişlerinizi günde 2 defa diş macunuyla fırçalamaktır. Evde diş beyazlatma tekniklerini yazımızda sizlere aktarıyoruz.

Evde diş beyazlatmak isteyenler İşte tariflerimiz;

Tarif-1

Bir çay kaşığı karbonatı bir karbonatı bir kaba boşaltın. Üzerine limon suyu damlatılır. Köpüklene kadar bu karışımı karıştırın. Dişlerinize sürerek fırçalayabilirsiniz.  Karışımda asit özelliği olduğundan dolayı haftada en fazla 2 defa bu karışımı uygulayabilirsiniz. Sadece karbonat İle Diş Beyazlatma da yapabilirsiniz. Bu yöntemi ise haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz.

Tarif-2

Sirke, tuz ve karbonattan 1 çay kaşığı kadar bir kabın içerisinde karıştırılır. Dişlerinizi fırçalarken bir miktar dişlerinize sürün ve fırçalayın. Bu karışım birkaç defa yapılınca fark anlaşılacaktır.

Tarif-3

Dişlerinizi beyazlatmak ve bakterilerden de uzaklaştırmak isterseniz bu tarif size göre. Havanda dövülen adaçayına 1 çay kaşığı karbonat ve tarçını ekleyerek bu karışımla dişleriniz fırçalayabilirsiniz.

Tarif-4

Muz kabuğunda bulunan magnezyum ve potasyum maddeleri vardır. Bu nedenle muz kabuğu yardım ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Muz kabuğunu dişinize direk sürün.

Tarif-5

Dişlerinizdeki mikropları yok etmek isterseniz defneyaprağı kullanabilirsiniz. Defneyaprağını un haline gelene kadar ezin ve üzerine portakal kabuğu rendeleyin. Karıştırdığınız bu karışımı diş fırçanıza sürüp dişlerinizi fırçalayınız.

Tarif-6

Çilek içerisinde bulunan malik asit ve lif açısından zengin olması nedeniyle dişlerinizin beyazlaması da etkin rol oynar. Çilekleri ezerek püre haline getirerek diş fırçanıza sürüp dişlerinizi fırçalayın.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147