BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürede Yapılır?

Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürede Yapılır? 

18 Ekim 2021
Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürede Yapılır?

Diş beyazlatma dişlerinin renginden dolayı rahatsızlık hisseden kişilere sunulan son derece yararlı etkili bir kozmetik çözüm olma özelliğine sahiptir. Diş beyazlatma prosedürünün birçok farklı neden dolayısıyla renk değiştirmiş olan ya da kişiye özel diş renginde birkaç ton açılma elde edilmek istenen durumlarda uygulanması mümkündür. Diş beyazlatma prosedüründe dişlerin yüzeyinde bulunan gözenekli mine yapısında meydana gelen renkli organik ve inorganik maddeler diş beyazlatma jelleri kullanılarak çözülür ve giderilir. Diş beyazlatma İstanbul ve diğer metropollerimizde sıklıkla uygulanan prosedürlerden biri olup diş beyazlatma fiyatları uygulanan yönteme ve belli kriterlere göre farklılık göstermektedir.

Bazı kişilerin dişleri doğal olarak sarı renkli olabileceği gibi bazı kişilerin dişlerinde sigara, çay, kahve, cola gibi maddelerin fazla tüketiminden, eski dolgu, protez ve kaplamalardan, aşırı floid tüketiminden ya da antibiyotik kullanımından dolayı renklenmeler meydana gelebilmektedir.

Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, diş ipi kullanılması, ağız ve diş bakımına özen gösterilmesi çok önemli olmakla birlikte dişlerdeki sararmaların ve renk değişikliklerinin giderilmesi için etkili bir yöntem değildir.

Diş Beyazlatma Hakkında Sık Sorulan Sorular

Son zamanlarda hem erkekler hem kadınlar arasında oldukça popüler bir yöntem olan diş beyazlatma ya da bleaching prosedürü dişlerin doğal renklerinde zaman içinde farklı nedenler sonucunda ortaya çıkan koyulaşmaların polisaj ve diş taşı temizliği ile giderilmesini mümkün hale getirmektedir. Bu uygulamalar sonucunda dişteki renklenmeler giderilemez ya da doğal diş rengi birkaç ton daha açılmak istenirse diş beyazlatma prosedürü uygulanması söz konusu olabilir. Diş beyazlatma prosedüründen elde edilecek sonuç dişlerin durumuna ve yapısal özelliklerine göre değişebilse de genelde 4-5 ton kadar açılma sağlanması mümkün olmaktadır.

Diş beyazlatma işlemi dişlerinin daha beyaz bir görünüme sahip olmasını isteyen ve 12 yaşının üzerinde olan hemen herkese uygulanabilmektedir. Ancak; minede derin çatlak, diş eti çekilmesi, diş apsesi, diş eti iltihabı gibi sorunlar bulunduğu takdirde diş beyazlatma uygulaması yapılması söz konusu değildir. Aynı şekilde diş sıkmaya ya da diş gıcırdatmaya bağlı olarak dentin bölgesi zarar gören kişilere de diş beyazlatma işlemi yapılması önerilmemektedir. Diş çürüğü bulunan kişilerde diş beyazlatma işlemi uygulanmadan önce çürükler tedavi edilmesi gerekmektedir.

 

Diş beyazlatma dişin yapısına göre bir seans ya da daha fazla sürebilmektedir. Hastanın dişlerini doğal beyazlığına bağlı olarak genellikle en çok 2-3 seansta işlem tamamlanmaktadır. Her bir seans yaklaşık 30 dakika süre içinde gerçekleştirilmektedir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma prosedürü ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi diş beyazlatma olmak üzere iki farklı yöntem kullanılarak uygulanabilmektedir.

Hızlı ve etkili bir sonuç alma imkanı veren ofis tipi diş beyazlatma diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanmaktadır. Hastanın dişlerinin doğal rengine göre değişebilmesi mümkün olsa da genellikle 30 dakikalık 2-3 seans şeklinde uygulanması yeterli olmaktadır. Ofis tipi diş beyazlatma işleminde seansların sayısı kişinin diş hassasiyetine ve elde edilmek istenilen sonuca göre artırılabileceği gibi azaltılması da söz konusu olabilmektedir. Ofis tipi diş beyazlatma İşlemine başlanmadan önce hastanın diş taşı temizliğinin yapılması gerekmektedir. Çünkü diş taşı temizliği işlemin kalıcılığının sağlanması açısından çok önemli bir adım olma özelliğine sahiptir. Diş beyazlatma işlemine başlanmadan önce, uygulama sonucunda elde edilecek olan diş rengi hasta ile birlikte seçilmekte, diş etlerinin işlemden  herhangi bir zarar görmemesi için diş etlerine koruyucu madde sürülmektedir. Diş beyazlatıcı kimyasal jel,  yüksek oranda oksijen içeren bir beyazlatma ürünü olup lazerler de dahil olmak üzere çeşitli ışık kaynaklarıyla aktive edilerek hastanın dişlerine uygulanmaktadır. Jel dişlerde belirli bir süre bekletilmekte, temizlenmekte ve hastanın yeni diş rengi kontrol edilmektedir. Gerekli görüldüğü takdirde diş beyazlatma seanslarına devam edilebilmektedir. Yalnızca ön sekiz diş üzerinde etkili olan ofis tipi diş beyazlatma işleminin etkisinin 24 saat sonra tam olarak gözlemlenmesi mümkündür.

Ev tipi diş beyazlatma yöntemi; kişinin evinde ya da işyerinde yani klinik ortamı dışında kendi kendine gerçekleştirebilmektedir. Bu yöntemde kişi alt ve üst çenesinden alınan ölçüye göre özel diş beyazlatma plağı diş hekimi tarafından hazırlanmaktadır. Yine diş hekimi tarafından hasta özelinde en uygun diş beyazlatıcı jel seçilerek doz ayarlaması yapılmaktadır. Belirlenen süre boyunca kişi, kalıpların içerisine diş beyazlatıcı jel yerleştirilerek bu şekilde dişlerine takmaktadır. Bu uygulama daha pratik olduğu için çoğu hasta tarafından geceleri uygulanmaktadır. Ev tipi diş beyazlatma işlemlerinde beyazlatıcı jelin uygulama miktarının doğru ayarlanması uygulamanın en önemli aşamasıdır. Fazla uygulandığı takdirde beyazlatıcı jel plak içerisinden taşarak diş etlerinin tahriş olmasına neden olabilmektedir. Bu tarz bir durumla karşı karşıya kalınırsa hastanın hemen diş etlerini yıkaması ve E vitamini içeren bir kremi tahriş olan yüzeye uygulanması gerekmektedir.

Diş beyazlatma prosedürü uygulandıktan sonraki ilk bir haftalık süreç çok önemli olup bu dönemde diş hekiminin tavsiyelerine eksiksiz uyulmalıdır. Bu süre içinde hastaların, dişlere renk verme olasılığı olan katı ya da sıvı tüm maddelerden uzak durmaları gerekmektedir. Yemeklerden sonra mutlaka ağzın suyla çalkalanması ve dişlerin fırçalanması ihmal edilmemelidir. Diş beyazlatma tedavisi sonucunda elde edilen beyazlığın korunabilmesi için ağız ve diş bakımının eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi konusunda gereken özen gösterilmelidir.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.