BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mart'ta kademeli normalleşme başlıyor

Sokağa çıkma kısıtlaması, restoran ve kafelere ilişkin son dakika kararları 

17 Şubat 2021
 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mart'ta kademeli normalleşme başlıyor

 Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçiye iki önemli müjde verdi. 

YÜZDE 100 ARTIRILDI

"Gübre desteklerini yüzde 100 artışla 2 katına çıkarıyoruz." diyen Erdoğan "Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan  "Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini 20 liraya yükseltiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında müşteri kabul edemeyen, sokağa çıkma kısıtlaması, restoran ve kafelere ilişkin kabine toplantısında alınan yeni kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Kimi şehirlerimizde iyi bir fotoğraf çıkarken, kimi şehirlerimizde sıkıntının ciddi boyutta olduğunu gördük. Aşı çalışmaları hızla sürüyor. 5 buçuk milyondan fazla aşılama kampanyasını tamamladık. Neredeyse bunun dünyada benzeri yok. İllerimizi 4 gruba ayırarak Mart ayı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Takvimi de buna göre yürüteceğiz. Restoran ve kafelerle ilgili yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasını da kademeli olarak kaldırıyoruz.” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.