BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB’nin skandal Şeb-i Arus programına sert tepki: ''Edep Ya Hu''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB’nin skandal Şeb-i Arus programına sert tepki: ''Edep Ya Hu'' 

23 Aralık 2020
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB’nin skandal Şeb-i Arus programına sert tepki: ''Edep Ya Hu''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği skandal Şeb-i Arus töreninde Kuran’ı Kerim'in Türkçe okutulmasına sert tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği skandal Şeb-i Arus töreninde mevlevi ayininin kadın ve erkekler tarafından birlikte icra edilmesi ve Kuran’ı Kerim'in Türkçe okutulmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert tepki geldi. 

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Erdoğan ''Buldukları her fırsatta tek parti faşizmine dönüyorlar. Bu zihniyet Kuran-ı Kerim'i ve ezanı Türkçe okumak garabetine kalkıştı. Asıl mesele niçin bu yola başvurulduğu. Tasavvufta 'Edep yahu' kaidesi var. Buna dikkat etmezsen rezil olursun. Bunların da akıbeti budur. Kuran-ı Kerim'e inanıyorsanız ona gereken hürmeti göstermek zorundasınız. Eyüp Sultan'da seçim öncesinde kalkıp da bir mihrabiye yerine Kuran-ı Kerim'i önüne açıp, orada Yasin-i Şerif'ten belli bir bölümü, aslına uygun okumak, sana bir şey getirmez. E niye onu da Türkçe okumadın? Onu da Türkçe okusaydın. Bak bakalım millet sana ne değer veriyor. Kimsenin inancımıza, kültürümüze, meşrebimize el ve  dil uzatmasına müsaade etmeyiz. Her şey istismar. Ve gereken dersi gereken hesabı sormak suretiyle bunlar alacak. Gereken dersi gereken hesabı sormak suretiyle alacaklar.'' dedi.

Erdoğan ''Hz. Mevlana'nın izinden gidiyorsanız bu yolun geleneklerine saygı göstermek zorundasınız. Dert bu ülkenin değerleri ile oynamak. Milletin böyle bir talebi yokken, ideolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz. Korkarız ki bu iş bir tarihçi yazarımızın dediği gibi İstiklal Mahkemeleri'nin kurulmasına kadar gider.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.