banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

"Çok yüksek riskli" Konya'da kurallara uymayan vatandaşlar tepki çekiyor

"Çok yüksek riskli" Konya'da kurallara uymayan vatandaşlar tepki çekiyor 

16 Mart 2021

 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına göre, çok yüksek riskli kategorideki illerden olan Konya'da, bazı vatandaşların tedbirlere uymadığı görüldü.

Kentte polis ekipleri, salgınla mücadelede "Dinamik Denetim Süreci" kapsamında uygulamalarını sıklaştırdı. İşlek caddelerden Alaaddin Bulvarı ve Zafer Meydanı'nda genel olarak kurallara uyulurken, bazı esnaf ve vatandaşların ise maskelerini burun ve çene altında kullandığı gözlemlendi. 

Salı pazarında da tezgah açan bazı esnaflar zaman zaman tedbir kurallarını ihlal etti. 

- "Bir an evvel normale dönmek için kuralara uymak lazım"

Lokanta işletmecisi Mesut Yılmaz, Kovid-19 nedeniyle 4 aydır hiç iş yapamadıklarını dile getirerek, "Sadece paket servisle dükkan dönmüyor. Mücadeleyi bırakmıyoruz. Bu tüm dünyada olan bir virüs, tedbirlere uymak lazım. Elemanları, işçileri de kollamak lazım. Bir an evvel normale dönmek için kuralara uymak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, maske, mesafe ve temizliğe uyulması lazım." dedi.

Takı mağazası işletmecisi Sabit Bozkurt da kısıtlamaların esnetilmesiyle işlerinin hareketlendiğini söyledi.

Hafta sonu kısıtlamaların gevşetilmesinin, esnaf için iyi olsa da vaka sayılarını arttırdığını ifade eden Bozkurt, "İnsanların biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Mümkün olduğunca sosyal mesafeyi korumaya çalışıyoruz. Gelen müşterilerimize dezenfektan veriyoruz. Boş kalabalık var. Gereksiz yere insanlar sokaklarda dolaşıp kalabalık yapıyor. İhtiyacı olanlar ne gerekiyorsa ihtiyacını giderip kısa sürede dükkanlardan, iş yerlerinden çıkıp gitse daha iyi olur." diye konuştu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147