BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çinli Sinovac'ın corona virüs aşısının etkinliği 97 açıklandı

Çinli Sinovac’ın corona virüs aşısının üçüncü faz çalışmalarında ara veri sonuçları açıklandı. Endonezya'nın devlete ait ilaç şirketi Bio Farma tarafından yapılan açıklamada, aşının etkinliğinin yüzde 97 olduğu belirtildi. 

08 Aralık 2020
Çinli Sinovac'ın corona virüs aşısının etkinliği 97 açıklandı

Çinli Sinovac’ın corona virüs aşısının üçüncü faz ara veri sonuçları açıklandı. Endonezda'da bin 600 kişide yapılan klinik deneylere göre aşının etkinliğinin yüzde 97 olduğu belirtildi.

Endonezya'nın devlete ait ilaç şirketi Bio Farma'nın sözcüsü Iwanduino, "Klinik araştırma ekibimiz bir ay içinde ara verilerin etkililiğinin yüzde 97'ye kadar çıktığını tespit etti" dedi.

Setiawan, Bio Farma'nın nihai sonuçları bekleyeceğini ve aşının kitlesel dağıtımı için Endonezya gıda ve ilaç kurumunun Ocak sonunda acil kullanım iznini verebileceğini açıkladı.

Iwan Setiawan, toplu aşılama süreci öncesinde söz konusu aşının acil kullanım izni için de Gıda ve İlaç Ajansının (BPOM) onayını beklediklerini vurguladı.

AĞUSTOS'TA ÜÇÜNCÜ AŞAMA KLİNİK ÇALIŞMALARA BAŞLANMIŞTI

Devlet Başkanı Joko Widodo, Sinovac şirketinin Kovid-19 aşısının ilk sevkiyatını teslim aldıklarını ve gelecek ay başına kadar da 1,8 milyon doz daha alım yapmayı planlandıklarını açıklamıştı

Endonezya, 11 Ağustos’ta yaklaşık 2 bin gönüllüyle Sinovoc’a ait Kovid-19 aşı adayının 3. aşama klinik çalışmalarına başlamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.