banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

CHP Seydişehir İlçe Başkanından Engelliler günü mesajı

Hayatta herkes bir engelli adayıdır. Engel elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde değildir. Beyinlerdedir. 

02 Aralık 2020
CHP Seydişehir İlçe Başkanından  Engelliler günü  mesajı

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel yaptığı açıklamada    “1992 yılından bu yana her 3 Aralık günü; Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası Engelliler günü olarak kabul edilmiştir. Bu kararın ardından  ‘Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması” amacıyla tanınmasını istedi. Bu karardan sonra 3 Aralık tüm dünyada engellilerin günü olarak kutlanmaktadır. Maalesef içinde bulunduğumuz pandemi süreci bu kardeşlerimiz ve ailelerinin yaşamını bir kat daha zorlaştırmaktadır. Bunu da ancak toplumsal mutabakatla aşabiliriz.
 

Her ne kadar engelliler denilse de asıl engel, onları görmeyen gözlerde, onlara koşmayan ayaklarda, onlara uzanmayan kollarımızda ve onları sevmeyi bilmeyen yüreğimizdedir. En büyük engel sevgisizliktir. Yaşam her zaman güzeldir, yeter ki düşünceler engelli olmasın.

Biz CHP ailesi olarak engellilerin ve ailelerinin zorluklarını biliyor ve sosyal devlet anlayışımızın gereği, engelli bireylerin, çağdaş yaşamın gerektirdiği olanaklara her alanda kavuşmalarını, temel bir insan hakkı olarak kabul ediyoruz. Engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmasını sağlamak ve eşit yurttaşlığı mümkün kılmak amacıyla; eğitim, sağlık, ulaşım ve istihdamda karşılaşılan engellerin bir bir ortadan kaldırılması için çaba harcamaktayız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, engelsiz günler için; her kesimle birlikte çaba harcayarak, her zaman engellilerimizin ve ailelerinin yanından olacağımızın bilinmesini isteriz. Ayrıca Engellerin kaldırılması için çaba harcayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi arz ederiz.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147