banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

CHP Öğretmenler günü mesajı

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel; Fikri ve vicdanı hür nesillerin yetiştiricisi öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.  

24 Kasım 2020
CHP Öğretmenler günü mesajı

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel; Öğretmenler Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. “Bütün olumsuz şartlara ve imkansızlıklara rağmen, büyük gayret göstererek ve emek vererek bu kutsal mesleği yerine getiren, ülkenin dört bir yanında geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

Başöğretmen Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öğretmenlerimize verdiği önemi ortaya koyduğunu ifade eden Özel, “Öğretmenlerimiz yarının aydınlık, çağdaş Türkiye’sinin inşasında çok önemli bir role sahiptir. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız öğretmenlerimize emanettir. Fikri hür, vicdanı hür nesilleri bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimiz yetiştirecektir. Bunun bilincinde olan Atatürk, öğretmenlerimize bu nedenle büyük önem vermiştir.” dedi. 

Akla ve bilime dayanan, aydınlık bir ülke için öğretmenlerimize büyük görevler düştüğünü söyleyen İlçe Başkanı Orhan Özel, “Toplumsal gelişme ve Atatürk’ün önümüze hedef olarak koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için iyi eğitimli, meslek sahibi, özgüveni yüksek nesillerin yetiştirilmesi şart. Bu önemli görev de öğretmenlerimize düşüyor. Bu ulvi görevi yerine getiren öğretmenlerimize biz de gereken önemi vermeliyiz.” şeklinde konuştu. 

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü her açıdan, buruk bir şekilde kutlamaktayız; Maalesef bu meslek hükümetler eli ile itibarsızlaştırılmıştır. Ülkemizde ataması yapılmayan bir milyona yakın öğretmen bulunmaktadır. Bu sayı yeni mezun olan öğretmenlerimizle birlikte her geçen gün artmaktadır. Güvenceli bir şekilde mesleğini yerine getirmesi gereken öğretmenlerimiz sözleşmeli ya da ücretli öğretmenler olarak çalışmaktadır. Öğretmenlerimiz ücretli ya da sözleşmeli olarak değil kadrolu olarak çalışmalıdırlar. Bu kadar öğretmen açığı varken atamaların yapılmaması anlaşılabilir bir durum değildir. Öğretmenlerimizin ek göstergeleri düzenlenmeli ve 3600 ek gösterge derhal yerine getirilmelidir. Bir an önce çıkarılacak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerimizin özlük hakları güvence altına alınmalıdır. Bu bağlamda Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm emekli ve çalışan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Ölenlere rahmet diliyorum. 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147